05/13/13 16:07
(http://offnews.bg)

Прокурор поиска 6 г. затвор за Силвио Берлускони

Силвио Берлускони Снимка: EPA/БГНЕС

Италианската прокуратура поиска шест години затвор за бившия италиански премиер Силвио Берлускони по делото за секс с непълнолетна, известно като „Рубигейт“.

Освен лишаване от свобода прокурорът Илда Бокасини поиска и доживотна забрана за заемане на обществено-политически постове.

Берлускони е обвинен в това, че е правил секс с непълнолетната проститутка Карима ел-Махруг (Руби). Според обвинението това се е случило по време на партита във вилата на експремиера близо до Милано. До момента и двамата отричат да са имали сексуален контакт.

Жените, които са били канени на тези партита, са били част от схема за проституция, организирана, за да задоволява сексуалните потребности на Силвио Берлускони, заяви в обвинителната си реч Бокасини.

Берлускони може да бъде осъден и на до 12 години затвор за оказване на натиск върху полицията за освобождаването на Руби от ареста, където била отведена заради кражба. Експремиерът се оправда с това, че мислел Карима за роднина на бившия египетски президент Хосни Мубарак. 

Статията "Прокурор поиска 6 г. затвор за Силвио Берлускони" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване