05/13/13 16:39
(http://www.klassa.bg/)

ЦИК: ГЕРБ с 30,4%, КБ - 27,6%, ДПС - 10,45%, Атака - 7,39%

Централната избирателна комисия обяви междинни резултати при 99,27% обработени протоколи на СИК в РИК.“При този процент обработени секционни протоколи ГЕРБ има 30,74%, Коалиция за България - 27,6%, ДПС - 10,45%, Атака - 7,39%. Двете партии, които са най – близко до 4% бариера, но не я преминават са: НФСБ - 3,75 % и Движение "България на гражданите" – 3,26%“, каза говорителят на ЦИК Ралица Негенцова..
Гласовете от чужбина също участват в общия брой гласове необходими за преценка за това, които партии прескачат 4-процентната бариера. 72 % са обработени протоколи, каза Бисер Троянов. Така данните до този момент показват, че с най-голяма подкрепа от българските граждани в чужбина е ДПС - 41,3 %, следвани от ГЕРБ с 24,5 %, Коалиция за България с 5,9 % и "Атака" с 3,24 %. Политическите партии, които са спечелили над 1 процент от гласовете в страната са общо 9 политически субекта. Това са Коалиция "Център, свобода и достойнство", Коалиция СДС, РЗС, ВМРО, ЛИДЕР, Коалиция ДСБ-Български демократически форум, и ПП "Глас народен". ЦИК ще има готовност най – късно в четвъртък да обяви окончателните резултати и мандатите по партиите. До 7 дни от приключване на гласуването ЦИК ще обяви имената на избраните народни представители.
По повод коментарите, че копирните машини са били ползвани и за други цели, Ралица Негенцова обясни, че както всички изборни книжа и материали, така и копирните машини са запечатани в секцията и те в никакъв случай не са били могли да бъдат ползвани през нощта или за каквито и да е други цели. Негенцова посочи, че е имало сигнали за приключили консумативи, но много бързо било реагирано в тази насока, защото в общинските администрации имало резерви от консумативи, а отделно, ако някъде не достигнали касетите с тонери, те са били закупени от фирмата, която предоставила техниката. "Нямаше проблеми в тази насока да се осигури или да спре работата на комисиите", посочи Негенцова.
В четвъртък ще бъдат обявени окончателните данни от гласуването.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване