08/29/14 04:25
(http://pik.bg)

Шок! Дечурлиги на по 14 години посягат към анаболите!

Шок! Дечурлиги на по 14 години посягат към анаболите!

Все по-ниска става възрастта, от която тийнейджърите посягат към анаболите. Вече и деца на 14 години прибягват към подобни препарати, алармират експерти. Приемът на анаболи без лекарски контрол обаче може застраши сериозно здравето на подрастващите.Проблемът е толкова голям, че може да се сравни с пристрастяването към наркотиците и алкохола, това заяви в студиото на "Добро утро, България!" по TV7 д-р Силвия Паскалева, която се грижи за здравето на момичетата от националния отбор по художествена гимнастика. 

По принцип анаболите са предназначени за хора, които са с атрофирали мускули след дълго болнично лечение. Ако се приемат от здрави хора, ефектът им е съвсем различен. Ето защо подобни препарати не трябва да се взимат безразборно, предупреждава д-р Паскалева.

Родителите могат да забележат дали децата им взимат анаболи, ако ги наблюдават внимателно. Подрастващите стават агресивни и бързо натрупват мускулна маса. Появява се и акне, но то за съжаление лесно може да се обърка с пубертетското, което е обичайно за тази възраст. След продължителна употреба анаболите може да доведат до оплешивяване и сърдечно-съдови проблеми.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване