08/31/14 13:05
(http://www.klassa.bg/)

Бъдещото управление е ГЕРБ, РБ и Германия

 С мощността на ГЕРБ, с експертния потенциал на Реформаторите, с помощта на Германия с нейните фондации, можем да измъкнем България от блатото. Очевадно е, че това е новият начин на управление.

Това е заявил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежи във Варна по време на Седмия летен университет на младежката организация на партията, цитиран от БТА.

По думите му след изборите за ГЕРБ би било най-изгодно да остане в опозиция.

„БСП и ДПС не изпиха докрай горчивата чаша.

Те дезертираха, те се измъкнаха, защото знаеха в какво състояние оставиха държавата, какво следва през есента, и затова се измъкнаха“, категоричен е бил Борисов.

Според лидера на ГЕРБ управлението на тройната коалиция в лицето на БСП, ДПС и „Атака“, е било най-нелогичното до момента.

„От една страна бяха БСП, с най-бедния електорат, управляван от червените олигарси, от друга страна ДПС, които трябва да имат записано в устава да не управляват с бившата комунистическа партия, от трета страна „Атака“, чиито електорат се срина само за няколко месеца. Затова единственият логичен партньор на ГЕРБ остава Реформаторския блок“, посочил още Борисов.

По думите му обаче реформаторите са избрали позиция, от която да намират само „кусури“.

„Аз съм готов да седна и да преговарям с тях на една маса. Нека да седнем и да говорим позитивно. Битката в политиката е да управляваш, а на тях им харесва повече да седят в опозиция и да бъдат ухажвани, обгрижвани и да имат последната дума от висотата на скалата, на която са застанали“, е казал още Борисов.

Председателят на ГЕРБ е подчертал, че звучи налудничаво още преди изборите заклеймяването на Иван Костов да не може да бъде финансов министър или премиер.

„Това си е болшевизъм.

Тази декларация някои помислиха, че е насочена срещу мен, но тя е насочена срещу Иван Костов. Само защото от Реформаторския блок искат да покажат, че са скъсали пъпната си връв с Костов. Нека с Реформаторския блок да говорим за политики, за решения, за идеи“, призовал Борисов

„По основните проблеми на държавата реформаторите не искат да разговаряме, а по-важно било кой не може да е премиер и финансов министър. Ако реформаторите не са съгласни да работят с ГЕРБ, тогава ще има тежка политическа криза и БСП и ДПС ще се върнат на власт. Ако целта им е само да критикуват, значи вече са я постигнали. Ако искат да измъкнем държавата от кризата, нека да го покажат", категоричен е бил Бойко Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване