09/21/14 08:23
(http://pik.bg)

Синоптик пред ПИК: Облачността се разкъсва, очакват ни последните топли дни!

Синоптик пред ПИК: Облачността се разкъсва, очакват ни последните топли дни!

Днес облачността над страната ще бъде значителна, но от запад временно ще се разкъса и намалее. Ще има превалявания, на повече места в Западна и Централна България. В отделни райони е възможно да прегърми. Ще духа слаб западен, в източните райони - югозападен вятър. Максимални температури, в повечето места, между 22° и 27°, в София около 22°. Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-ниско от средното за месеца. През деня бавно ще се понижава.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция ПИК дежурният синоптик Христо Христов. Над Черноморието облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Ще превали слабо.

Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максимални температури между 23° и 25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.Над планините облачността ще е по-често значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване