10/02/14 12:55
(http://www.klassa.bg/)

Иван Иванов: Нормално е да привлека хора, на които съм помагал по някакъв начин

 Ваши съпартийци от Шумен се обявиха против избора ви за водач на листата в Шумен. Това разколеба ли ви или ви даде повече кураж в предизборната кампания?

Разочарование няма. Това беше инициатива на не повече от 4-5 човека, които изразяват своите виждания. Аз имах подкрепата на всички партийни организации и на конференцията се оказа, че имам номинация от всяка една община и съм с най-много номинации като народен представител.

Уважавам мнението на всеки, но това по-скоро ме окуражи да върша повече работа за тези, които са ми гласували доверие.

В тази кампания БСП слага за водачи на листата в няколко избирателни района местните си лидери. Това дава ли ви предимство в спечелването на гласове извън твърдия ляв електорат?

Разбира се. Разбира се, разчитам много на това, защото на места трудно се възприемат водачи, които не са от конкретната община. Нормално е един човек, който е познат в региона - аз съм бил два мандата общински съветник, председател на БСП - Шумен, имам си авторитет, така че нормално е да привлека хора, на които съм помагал по някакъв начин.

Единственото, което ме притеснява, са тези партии, които са, как да ги нарека, псевдо-леви - като АБВ и „Движение 21", които има някаква опасност да разколебаят някои от нашите традиционни избиратели.

Познавате ли водачите на тези партии във вашия регион и виждате ли сериозна конкуренция в тяхно лице?

Не, те дори не са от Шумен. Не мога да кажа нищо за тях - нито хубаво, нито лошо, нямам пряк контакт с тях. Така че хората ще преценят.

Как отчитате хода на предизборната кампания?

Хората са уморени, това е факт. Това са трети избори в рамките на година и половина и чашата на народа е почти преляла. Затова призовавам и останалите политически партии да бъдат по-разумни и в посланията си, и в изказванията си, в партийните виждания, които имат за управлението, заплахите, които отправят (хората не обичат да ги плашат).

Г-н Иванов, в едно ваше изказване, твърдите, че сте направили невъзможното в Шумен да се случат неща, очаквани поне от 30 години, визирайки пречиствателната станция за питейни води в града...

Ние го направихме това нещо. Даже средствата са в сметката на община Шумен, но за съжаление кабинетът „Близнашки", служебният, премина правомощията си и сега ни лишава от тази придобивка, защото кабинетът отпусна други пари и сега ги искат обратно. Ние се свързахме с хората, които направиха инициативен комитет, и ги подкрепяме в тази посока да искаме средствата да не се отнемат на шуменци. Това е нещо, за което 30 години сме се борили и сега с лека ръка искат да ни го отнемат. Това е, дето се казва, все едно на детето да му извадят близалката от устата, това се случва.

Кои са вашите успехи, с които заставате пред избирателите, за да поискате тяхната подкрепа за 5 октомври?

Това са пречиствателната станция, пътят Шумен-Преслав-Върбица и други пътища м общинската пътна мрежа... Нашият отчет е ясен - над 72 млн. лева са привлечени в областта за година и половина. Да не изреждам обектите един по един, ще ми отнеме половин час.

Колко депутати от Шумен бихте смятали за успех?

До 2013 година винаги сме имали по един. 2013 година, благодарение и на работата ми и на това, че хората ми се довериха, имаме двама. За това говорим - да запазим нашето присъствие от областта.

Кое е първото нещо, с което бихте се заели като депутат в новия парламент?

На първо място това е пречиствателната станция да започне да се строи тази година, най-вече проблемът с водата да се реши, защото той е най-сериозен за шуменци.

 




Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване