10/20/14 23:18
(http://pik.bg)

12 лиценза за онлайн залагания са издадени вече у нас

12 лиценза за онлайн залагания са издадени вече у нас

12 лиценза за онлайн залагания са издадени вече у нас, а секторът на онлайн гейминга бележи бурно развитие. Това заяви Ангел Ирибозов, председател на УС на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИИ) при откриването на 7-то издание на Източноевропейската конференция на игралната индустрия, което се провежда на 20 и 21 октомври в София.

Ирибозов определи този брой лицензи като сериозен успех, тъй като са издадени в рамките на едва 9 месеца. По думите му родната игрална индустрия се развива стабилно, като към момента в страната има 681 игрални зали и 22 казина.Ирибозов посочи, че приходите от игралната индустрия за 2013 г. са 129,9 млн. лв., което е ръст от 7,4% спрямо предходната 2012 г. 7,4 млн. лв. пък са платените такси за 2013 г., което е с 40% повече спрямо 2012 г.

"Очакванията на бизнеса с онлайн гейминг са за въвеждането на ясни правила и норми, които да привлекат повече инвестиции", каза Ирибозов. Игралният туризъм е незапълнена ниша у нас, към която трябва да насочим усилия в стремежа за привличане на повече туристи, посочи Станимир Станков, председател на Националната асоциация по СПА и уелнес туризъм.

Според него за целта у нас трябва да започне изграждането на развлекателен комплекс, който ще има огромен ефект за ръста на туристи и за това страната ни да се превърне във водеща дестинация в развлекателния туризъм. "Няма пречки да бъде изграден такъв комплекс в България, но и държавата трябва да застане зад нас", заяви Станков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване