10/20/14 23:22
(http://pik.bg)

Силен сезон очакват ски курортите в страната

Силен сезон очакват ски курортите в страната

Силен сезон очакват по българските зимни курорти. В Банско туроператорите отчитат 10% ръст на ранните записвания. В Пампорово пък процентът е 18. Силен сезон очакват и в другия голям български ски курорт у нас – Боровец.

Повечето резервации се правят от съседните балкански страни, както и от Вликобритания и Русия. Предпочитани са пакети, които включват спа и уелнес услуги, уточняват от бранша.

В Банско очакват първите туристи още през ноември. В курортът цените ще останат непроменени спрямо миналата година и поскъпване на услугите няма да има.

Ранни записвания има и за Коледните и Новогодишните празници, защото в момента се правят по-големи остъпки в пакетите - поне с 20%, информира в. „Труд“.

В Пампорово също отчитат ефектите от кризата в Украйна. Още по-голям наплив на туристи има обаче от съседните Сърбия, Гърция, Турция и Македония. В  курорта очакват 15% ръст на турските туристи тази зима, след сключени още договори. Почиващите от южната ни съседка са от големите градове и са със среден и над средния портфейл. 

В Боровец също отчитат интерес към записванията за коледните и новогодишните празници. Вече има и напълно заети хотели за студентския празник – 8 декември, разказа Благовеста Томова, председател на Съюза на собствениците в Боровец. Очакванията на хотелиерите в курорта са за много добър туристически сезон. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване