10/21/14 03:01
(http://pik.bg)

“Вашингтон пост”: Българите са сред най-негостоприемните хора

“Вашингтон пост”: Българите са сред най-негостоприемните хора

Българите са сред най-негостоприемните хора в света, пише в. “Вашингтон пост”, цитирайки изследване на Световния икономически форум. Международната организация е проучила 140 държави за отношението към чуждестранните гости.

Данните за изследването са събрани от края на 2011 г. до края на 2012 г. Анкетираните са отговаряли на въпроса: “Колко добре приети са чуждестранните посетители във вашата страна?”

Резултатите са видни от картата, публикувана в американския вестник. Изследването показва, че гостоприемството няма нищо общо с икономическото развитие на съответната страна.

Трите най-гостоприемни страни за чужденците са Исландия, Нова Зеландия и Мароко. Следват Ирландия, Канада, Австрия, Тайланд и Обединените арабски емирства (ОАЕ). Много гостоприемни са хората и в Западна Африка.

Трите най-негостоприемни за чужденците държави са Боливия, Венецуела и Русия. В дъното са класирани също Иран и Пакистан.

България е най-негостоприемната страна в ЕС, показва изследването. Страните от Западна Европа като цяло са дружелюбни към чужденците. Същото важи и за повечето балкански държави с изключение на България и Румъния.

Според анализа на вестника картата показва съответствия между неприятелското отношение към чужденците и национализма на местните. Това може би обяснявало ниския рейтинг на страни като Китай, Южна Корея и Русия. В Латинска Америка, където хората като цяло са приятелски настроени към чужденците, три страни се открояват - Боливия, Еквадор и Венецуела. И трите са управлявани от силно изразени националистически правителства. 

 

Източник: "24 часа"

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване