10/25/14 08:40
(http://pik.bg)

Изчезналият продуцент бил жертва на имотна измама

Изчезналият продуцент бил жертва на имотна измама

Изчезналият Захари Паунов е станал жертва на имотна измама, пише Труд. В началото на 2009 година мъжът попаднал на обява в интернет за продажба на каменна къща в банското село Кръстатица за 13 000 евро. Уговорката била, ако Паунов наеме собственика на имота С. да направи ремонта на къщата, цената щяла да падне.

Продуцентът и съпругата му посетили селото на два пъти. Брокерът отново поставил условия. Парите трябвало бъдат в евро и да се плати в брой, а в нотариалния акт да бъде записана сумата от 3500 лева. Паунов се съгласил. Сделката била изповядана пред нотариус. В документа било записано, че купувачите получават застроен и незастроен имот заедно с построените жилищна сграда с избено помещение и стопанска постройка.

Успоредно с парите за имота Захари Паунов броил и 6000 евро за ремонта на къщата. Строителни дейности обаче така и не започнали. Паунов даже поискал да се развали сделката, но С. се покрил и не отговарял на обажданията, единствено му изпращал имейли с обещание, че ще започне. Но нито ремонт започнал, нито върнал цялата сума, която получил за материали и труд. През това време новият собственик на къщата наел друг майстор за ремонта. Работниците сменили керемидите, улуците и водосточните тръби. Прокарали електричество и водопровод.

Сменили и дограмата. Накрая новият собственик решил да наеме геодезист, за да очертае границите на имота. Малко след това обаче специалистът установил, че Паунов не е собственик на ремонтираната къща, а на съседния имот. “Когато отидох в селото, видях, че С. ми е продал ливада с купчина камъни в средата”, разказа Захари Паунов. Смолянчанинът притежавал два съседни имота в Кръстатица. В единия имало сгради, а в другия купчина камъни от разрушена стара къща. Точно за втория имот Паунов платил 16 000 евро и дал още 7-8 000 евро за ремонта на чуждата къща, която междувременно е продадена на друг. “Това е чиста грешка, не съм виновен”, защитил се собственикът С.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване