11/23/14 09:36
(http://pik.bg)

След спешните мерки няма нито един спрян опасен асансьор

След спешните мерки няма нито един спрян опасен асансьор

След поредния асансьорен инцидент тази седмица беше взето решение да се предприемат спешни мерки - проверка на всички 80 000 опасни асансьора и незабавно спиране на поне 20 000 от тях. Оказа се обаче, че все още няма спрян нито един асансьор. 

Един от асансьорите, кандидат за спиране, се намира в 50-годишен жилищен блок.Специалистите набелязаха поне 20 причини, поради които старата машина не трябва да работи нито ден.

Защо и този път добрите намерения от срещата между Агенцията за технически надзор и бранша не бяха увенчани с успех. Според Асансьорната асоциация отговорът е колкото прост, толкова и сложен – законът не може да принуди спирането на опасни съоръжения. Нямало и достатъчно инспектори, които да ги контролират, твърдят от асоциацията.

Предположение, че инспекторите извършват проверките фиктивно, изрази и зрител на Нова телевизия, чийто асансьор ви показахме преди седмица. В студиото на "Събуди се" директорът на Агенцията за технически надзор показа заповед за спиране на асансьора

Малко по-късно обаче беше предоставен документ, в който инспектор от същата тази агенция определя асансьора като "технически изправен". Нова телевизия потърси за коментар Агенцията, но ясен отговор така и не получи. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване