11/25/14 01:05
(http://pik.bg)

Десетото юбилейно издание на Младежкия икономически форум 2014 г. ще бъде открито в УНСС

Десетото юбилейно издание на Младежкия икономически форум 2014 г. ще бъде открито в УНСС

Десетото юбилейно издание на Младежкия икономически форум 2014, чийто организатор е Студентският съвет при УНСС ще бъде открито днес 25 ноември, съобщиха от пресцентъра на УНСС. Събитието ще започне в 10 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство. В него ще участват министърът на финансите Владислав Горанов и главният изпълнителен директор и председател на УС на СИБАНК Петър Андронов. 
Традиционно форумът ще се проведе в три поредни дни, всеки от тях състоящ се от два типа събития: публични лекции и обучения. 
Гост-лектори на публичните лекции ще бъдат известни успели личности от частния и от държавния сектор. Достъпът до лекциите е свободен.
Организаторите са подготвили и пет изключително интересни обучения за своите участници. 
Необичайно казусно-ориентирано развитие на бизнес умения ще демонстрира екипът на The Business Institute. В рамките на работилницата „За генезиса и успеха на бизнес идеята“ студентите ще имат възможност да дискутират, анализират и оценяват различни бизнес идеи, осмисляйки задълбочено потенциала и възможностите за моделиране на техния успех.
Участие във форума ще вземат и двата фонда за стартиращ бизнес, които работят на територията на България – Еleven и LauncHub. В рамките на тяхното обучение участниците ще имат възможност да се запознаят отблизо с работата на акселераторите и да се срещнат с предприемачи, които вече са успели да стартират своите идеи.
Благодарение на корпоративния университет Карол и Карол Инвестмънт студентите ще могат да влязат в ролята на инвестиционни банкери за един ден, решавайки реални казуси от съществуващата практика.
Кои са важните елементи при стартирането на бизнес, каква е разликата между стартъп, малък бизнес и голяма компания и отговори на още много подобни въпроси ще даде Петър Шарков – съосновател и президент на Start It Smart, една от първите и най-значителни предприемачески организации в България.
В рамките на Младежкия икономически форум 2014 ще се проведе и годишна студентска научна сесия на тема „Развитие на бизнеса в България“. Целта на събитието е да събере на едно място студенти и докторанти от цялата страна с интереси в областта на науката, които да дискутират и да предлагат решения по различни проблеми на бизнес средата в България. Докладите, представени по време на конференцията, ще бъдат публикувани в годишния научен сборник, издаван от Студентския съвет при УНСС.

 

Източник: "Фокус"

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване