11/26/14 02:55
(http://pik.bg)

Пернишката организация на БСП скочи срещу здравния министър

Пернишката организация на БСП скочи срещу здравния министър

БСП Перник скочи срещу намерението на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов да отмени предимството на пенсионерите при заплащането на потребителската такса при посещение при джипито. Намеренията са тя от 1 лв. да скочи на 3,40 лв., пише "Мироглед".

Социалистите изпратиха позицията си с писмо до медиите. Ето какво гласи то:

Изпълнителното бюро на Областния съвет БСП – Перник категорично възразява срещу намерението на д-р Петър Москов  – министър на здравеопазването в Правителството на Бойко Борисов, да се отмени въведеното от 42 НС предимство за пенсионерите за заплащане на потребителска такса при посещение на личен лекар от 1 лв.  Връщането на старата такса в размер на 3,40 лв. ще посегне за пореден път на изтънелия джоб на най-онеправданата част от българското общество – пенсионерите. Показателно е, че първата мярка на четворната коалиция в системата на здравеопазването е именно тази. Не това е начина да се решат наболелите проблеми на здравеопазването.

Господа управляващи, обществото ни се нуждае от справедливост и солидарност!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване