11/27/14 10:43
(http://pik.bg)

Жена побърка съселяни, превърна къщата си в сметище (снимка)

Жена побърка съселяни, превърна къщата си в сметище (снимка)

Възрастна жена струпа купища боклуци в двора на къщата си в бургаското село Маринка, пише Флагман.

Станка Кабакова по прякор Полицайката буквално е превърнала къщата си в сметище, около нея се разнася ужасна миризма, направо не може да се мине без противогаз, алармира съседка на жената, която много пъти се е оплаквала от ужасната смрад, но досега не й е обърнато внимание.


Боклукът е навсякъде, а преминаването от тук без противогаз
е истинско предизвикателство


Къщата, в която живее Станка, се намира на ул. „Велека” в селото и целият й двор е пълен с вехтории, празни бутилки, пластмаса и всякакви отпадъци, които сигурно разнасят и заради, пише ни жената. Много моля за съдействие от Ваша страна, лятото тук е просто нетърпимо. Тази жена рови в кофите за боклук и носи в дома си всякакви боклуци и никой не може да я спре, добавя тя.

Станка Кабакова е майка на осъдения на 10 години затвор за жестокото убийство на баща си с брадва Марин Кабаков. Освен него, тя има още двама синове. Единият – Стоян, живее с нея в свърталището, а другият от години е във Варна и не поддържа връзка с тях. Преди няколко години синът й Стоян се барикадирал в училището в селото и не искал да излезе, наложило се да го усмиряват психолози.

Кметът на село Маринка Лъчезар Колев заяви пред наш репортер, че Кабакова е обещала да премахне боклуците от дома си до Нова година. „Като ме срещат, хората се оплакват, но не мога с нищо да помогна, имотът е частен. Говорил съм с еколозите, които са готови да я глобят, но не знам дали ще има смисъл, тъй като тя не е добре психически и не разполага със средства да заплати акта си, каза Колев. „Много пъти съм предлагал аз да извозя боклуците до сметището, но тя категорично отказва. Обяснява ми, че ще ги продава някъде, за да си купи дърва за зимата. Предложих й дори да махнем боклука и да й осигурим дърва, но тя пак не се съгласява. Сега вече е обещала да махне отпадъците до Нова година”, добави още Лъчезар Колев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване