12/21/14 13:11
(http://pik.bg)

150 полицаи пазят гражданите в Кърджалийско по празниците

150 полицаи пазят гражданите в Кърджалийско по празниците

Около 150 полицейски служители ще се грижат за сигурността и спокойствието на гражданите в Кърджалийско по празниците, пише "Стандарт". Във всички полицейски управления ще бъдат сформирани и екипи за разкриване на престъпления „по горещи следи", съобщиха от ОД на МВР-Кърджали.

Специално внимание ще бъде обърнато на охраната на публични събития и на заведения, в които ще се провеждат тържества. Полицаи ще осигуряват обществен ред и пред църквите по време на празничните литургии. На възлови кръстовища и участъци също ще има засилено полицейско присъствие. Акцент в проверките на пътните полицаи ще бъде употребата на алкохол и управление на автомобили от неправоспособни водачи.

Около празници почти винаги се наблюдава засилена дейност на телефонните измамници затова от полицията призовават жители на област Кърджали да не се поддават на паника, ако получат „вест", че техен близък е катастрофирал и е задържан, разболял се и има нужда от операция. Рискове носи и допускането на врачки и гадателки в домовете. По празниците се активизират и гастролиращи джебчийски бригади. От полицията в Кърджали съветват, че е добре отсъствието на собствениците от дома да не бъде разгласявано в социалните мрежи, защото този източник на информация се използва и от крадците.

Експертите от „Пожарна безопасност и защита на населението" напомнят, че е опасно използването на лампички с неясен произход като украса на елхата. Рискове крие и забавлението с увеселителни пиротехнически изделия, особено за малки деца. Този вид изделия да бъдат закупувани само от лицензираните за това магазини и преди употребата им внимателно да се изучат изписаните изисквания за безопасност.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване