01/27/15 09:32
(http://pik.bg)

ГЕРБ се страхуват от нови протести заради сметките за ток, твърди Жельо Бойчев

ГЕРБ се страхуват от нови протести заради сметките за ток, твърди Жельо Бойчев

Необходима е промяна на цялата нормативна и регулаторна база, в която работят ЕРП-тата. Само завишените глоби няма да помогнат, за да бъдат защитени правата на потребителите. Това заяви в интервю за БНР Жельо Бойчев, член на парламентарната комисия по енергетика.

Според него преждевременно приключилият живот на предишното Народно събрание и обструкцията на ГЕРБ са попречили на приемането на тези промени. "Това, което се прави със завишаване на глобата, е заради страх от протести. Трябва да променим цялата регулаторна среда за ЕРП-тата.

Драстичната цена на глобата няма до доведе до нищо. Трябва да променим и работата на контролните институции, за да си вършат те работата", каза Бойчев и напомни, че вече имаше налагане на глоби, но нямаше тяхно прилагане. Бойчев каза, че в комисията днес очаква да се види дали ще застанат зад големите корпоративни интереси или зад потребителите.

"Ние бихме подкрепили мерките в система от няколко решения. Един от тях е да няма такъв вариант да можеш да оспориш сметката, след като я платиш, а да можеш да я оспориш преди това", допълни депутатът от БСП.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване