04/18/15 11:20
(http://pik.bg)

Върнаха на поста скандално уволнения училищен директор от Рибново

Върнаха на поста скандално уволнения училищен директор от Рибново

Съдът върна на директорското място уволненият директор на училището в Рибново Манчо Джуркин, предаде Тв7.

Новината отново нажежи страстите в селото, а темата за политическите уволнения отново стана най-коментираната в региона на община Гърмен. Манчо Джуркин беше отстранен от поста заради съмнения за злоупотреби със служебното положение.

Шумното уволнение на училищния директор преди повече от година раздели в мненията си хората в Рибново. Последваха протести и съмнения, че отстраняването му е заради политическа принадлежност. Ден след като съдът го възстанови на поста, се заговори за политически чадър над Джуркин.

"Разговарях с експертите от РИО - Благоевград, значи онова което те са установили в работата в училището е налице. То, това не може да бъде покрито. И , в края на краищата съда, ако така наистина е постановил с така взетото решение обезсмисля труда на всички експерти в Регионалния инспекторат", коментира настоящия директор на СПУ "Йордан Йовков" Светослав Беков.

Обвиненията към уволнения с писмо по куриер директор бяха за подправяне на документи и своеволие. Факт, който съдът не уважи.

Уволнението на Джуркин е политическа поръчка, категоричен е Феим Таламанов – преподавател в гимназията. По неговите думи колективът е работел добре и не са открити съществени нарушения.

"Аз съм удовлетворен, че първо кукловодите на това ,което стана са вече в историята , начело с Ахмед Башев, който в момента върви като психясал, защото нито е депутат, нито кмет, нито нищо. Шефът на инспектората, който е най-виновен - Ага Соколов го наричам аз, който ме унижава година и половина, аз бях демотивиран да работя, бях изобщо изпаднал, но година по-късно вече всичко е ясно", защити се от своя страна Джуркин.

Възстановеният на поста ръководител на училището в Рибново е категоричен, че първото нещо ,което ще направи е ревизия на училищния бюджет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване