04/25/15 06:53
(http://www.klassa.bg/)

И Германия против мотопохода на "Нощни вълци"

 Планираният мотопробег на "Нощни вълци" не способства за укрепване на немско-руските отношения, отбелязват от външното министерство на Германия.

"На правителството и известно, че руският клуб "Нощни вълци" планира мотопробег Москва - Берлин по повод 70-ата годишнина от края на Втората световна война. Не считаме, че тази инициатива ще допринесе за укрепване на немско-руските отношения. Отпразнуването на 70-ата годишнината от Втората световна война трябва да бъде достойно. Така, че да не наврежда на отношенията между някогашните военни противници", се казва в изявление на външното ведомство на Германия.

Вчера външното министерство на Полша отказа да разреши на руските рокери да преминат през територията на страната. В отговор руското външно ведомство протестира, изразявайки "недоумение" от мярката. Москва смята, че решението на Варшава е политическо. "Възмутени сме от отказа на полските власти да не допуснат преминаване през територията на страната на мотопробега "Пътя на победата". Изтъкнатият от тях предлог за "закъсняло предоставяне на недостатъчна информация" е просто лъжа".

Мотопоходът се организира в чест на 9 май, когато Русия ще отбележи Деня на победата - 70 години от победата над нацистка Германия. "Нощни вълци" тръгват от Москва на 29 април, като ще преминат по маршрута Минск – Брест – Вроцлав – Бърно – Братислава – Виена – Мюнхен – Прага – Таргау – Карлсхорст – Берлин. От ръководството на "Нощни вълци", с които понякога кара и Владимир Путин, обявиха, че мотопробегът ще се състои по план въпреки забраната за преминаване през Полша.

 

 

 

 

БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване