04/26/15 05:34
(http://www.klassa.bg/)

ДНР: Под контрола на ОССЕ изтеглихме тежкото си въоръжение

 Провъзгласената Донецка народна република (ДНР) изпълнява Минските споразумения и изтегли тежките въоръжения от линията на съприкосновение.

Това заяви ръководителят на ДНР Александър Захарченко. "Ние изпълняваме всички точки на Минските споразумения и те са много важни за нас. Ние не искаме война, не искаме да продължават да гинат хора в една братоубийствена война. Нашите граждани са уморени от постоянните обстрели на градовете и селата на републиката и всички искат спокоен мирен живот, искат да изграждат своя благополучна страна. Затова ние изтеглихме цялото тежко въоръжение и правихме това открито, под контрола на ОССЕ и представители на Контактната група", изтъкна Захарченко пред в. "Комсомолская правда".

Той също коментира интервюто си за немското списание "Шпигел", в което по думите му не бе представена точно неговата позиция по въпроса за връщането на тежката бойна техника на ДНР към линията на съприкосновение.

"Често казано, не разбирам как можеше от моите думи да се направи извода, че вече сме върнали тежкото въоръжение. Още веднъж заявявам официално: ние напълно сме изтеглили тежкото въоръжение", посочи той.

Захарченко подчерта също, че опълчението може да върне тежкото въоръжение "само ако Киев започне пълномащабни военни действия и възобнови масираните обстрели на жилищните квартали в ДНР". /ТАСС

На снимката: Александър Захарченко (вдясно) и ръководителят на Луганската народна република Игор Плотницки на преговорите в Минск. 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване