05/22/15 14:19
(http://pik.bg)

От 1 юни плащането на винетки на "Капитан Андреево" ще става само чрез ПОС терминал

От 1 юни плащането на винетки на "Капитан Андреево" ще става само чрез ПОС терминал

От 1 юни 2015 г. заплащането на пътни и винетни такси на ГКПП "Капитан Андреево" за товарни автомобили ще се извършва само чрез ПОС терминал, съобщиха от Агенция "Митници". От 8.00 часа на 1 юни 2015 г. заплащането на пътни и винетни такси на ГКПП "Капитан Андреево" за товарни автомобили ще се извършва само чрез ПОС терминал с дебитни и кредитни карти VISA, Visa Electron, V PAY, MasterCard, Maestro и Борика, издадени от доставчици на платежни услуги, опериращи на територията на Република България, участващи в платежната система с окончателност на сетълмента БОРИКА и издадени от финансови институции, опериращи в чужбина. Както и досега, таксите ще се събират за МПС с чуждестранна регистрация в eвро, а за тези с българска регистрация – в лева.

Промяната в начина на заплащане се извършва, за да се ускори процесът по обработка на товарните превози, като същевременно се премахнат таксите, които превозвачите заплащат към обслужващата банка във връзка с кешовото им заплащане в нея и извършваните банкови преводи по сметки на Агенция "Митници". Това ще елиминира и възможността за незаконни корупционни практики при заплащането на пътни и винетни такси на ГКПП "Капитан Андреево".

Организация по заплащане на пътните и винетни такси за товарни автомобили само чрез ПОС-терминал да бъде въведена поетапно и на другите големи ГКПП на територията на Република България. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване