05/23/15 12:47
(http://pik.bg)

Първо в ПИК! Бареков изригна: Ще съдя клиента на прокуратурата Огнян Донев, който е партньор на Цветан Василев и е разследван за пране на пари!

Първо в ПИК! Бареков изригна: Ще съдя клиента на прокуратурата Огнян Донев, който е партньор на Цветан Василев и е разследван за пране на пари!

Евродепутатът Николай Бареков остро реагира на изказванията по негов адрес от Огнян Донев в ефира на Би Ти Ви, видя ПИК.

Публикуваме реакцията на лидера на ББЦ във "Фейсбук" без редакторска намеса:

Когато едрият капитал в България, наричан справедливо от медиите олигархия, сипе клевети и раздава морал и правосъдие от най-високата журналистическа трибуна върху медиите и техните настоящи представители, обществото бива превръщано в обикновена тълпа, на която се сервират хляб и зрелища.

Тази сутрин един клиент на прокуратурата и представител на приватизацията по времето на г-н Костов – Огнян Донев -безсрамно и цинично излъга в ефира на БТВ, че Николай Бареков бил взел 300 млн от КТБ, за да му "съсипе" бизнеса с журналистически разследвания.

Стоя зад всяко едно разследване, правено от журналистите на телевизията, в която работих. Още повече, разследването за цените на лекарствата лично внесох в прокуратурата и г-н Донев стана неин клиент, за което явно той не може да ми прости лично на мен, най-силната фигура, която се изпречва пред очите му.

В политически план това разследване коства главата на един министър и тоталната резигнация на първия кабинет на г-н Борисов в очите на хората. Заиграването на властимащите с олигархията никога не носи нещо добро на народа. Лъжата, която повтаря Огнян Донев, явно цели да ме дискредитира, но фактите са абсолютно ясни. Никога не съм бил в управата, нито съм имал договор с формата „Краун Медиа“, която е усвоила въпросните 300 млн от КТБ.

В ТВ7 съм работил последователно първо като обикновен журналист, после като директор на новините и за кратко (само за 6 месеца) като изпълнителен директор на ТV7 и News7, без да имам каквито и да било права да подписвам финансови договори., За тази работа си имаше втори изпълнителен директор, който отговаряше за финансовите въпроси на телевизията – г-жа Десислава Тошева.


Всички тези данни отдавна са представени както на обществото, така и на всички органи, които са заинтересовани да открият какви са обезпеченията срещу отпусканите пари на ТV7. Ще потърся правата си по съдебен път за клеветите на Огнян Донев, но си задавам въпроса докога обикновените граждани ще позволяват хора като Донев и неговите наследници да третират журналистите като олигофрени, като им поднасят лъжи и манипулации с цел да изчистят собствения си имидж.

И накрая още един факт – за разлика от г-н Донев, аз не фигурирам в нито един фирмен или търговски регистър редом с г-н Цветан Василев, но г-н Донев фигурира не само като негов колега в настоятелството на УНСС, но и като потенциален и реален търговски партньор по редица сделки, за които обществото беше информирано в множество медии през годините. Не аз съм разследван за пране на пари и за незаконна приватизация, така че моята съвест е чиста, но явно олигархията не може да си прости, че не успя да ме унищожи въпреки гнусните атаки.

Един ден времето за възмездие ще дойде за тези, които ограбиха народа по време на злополучния 25-годишен преход и които винаги са на власт, независимо коя партия печели изборите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване