06/30/15 19:30
(http://pik.bg)

Нови разкрития за бруталния убиец Ембака! Майка му продава мляко на пазара в Сандански, тузарското имение в Лешница е на нейно име

Нови разкрития за бруталния убиец Ембака! Майка му продава мляко на пазара в Сандански, тузарското имение в Лешница е на нейно име

Майката на издирвания за убийството на Николай Чивиев на Лот 4 на АМ „Струма” Емил Чачев-Ембака - Таня, продава прясно мляко на пазара в Сандански от 150-те крави на сина й, които по документи се водят на друг стопанин, съобщиха санданчани. Допреди година тя е стопанисвала магазин за автоаксесоари, намиращ се в къщата й на ул. „Мелник“ в Сандански. Бащата Димитър преди години работил като механик по заводите, пише struma.bg.

Майката се води собственичка и на къщата-дворец в с. Лешница, в която живеят Ембака, жена му и детето им. В Сандански се коментира, че палатът е бил обект на проверка с какви пари майката на Ембака е успяла да го построи, но около изборите тогава всичко приключило, а Таня Чачева заминала за известно време при по-големия си син Костадин, който от 15 години живее и работи в Америка.

За разлика от буйния нрав на брат си Емил, съученици на Костадин го помнят като отличник в бившето Климатично училище „Пейо Яворов“ в курортния град. Скоро след като завършва средното си образование, той заминава в Америка, където завършва висше образование и до ден-днешен живее със семейството си зад Океана.

Името на Ембака от години се спряга около разни афери, но той почти винаги излиза чист от ситуациите. В кримиконтингента се шушука, че Ембака е ползван като защитен свидетел на няколко дела за тежки престъпления. Спряга се, че едно от тях е за убийството на Хайо в Перник. Версията е, че Емил Чачев, който по време на убийството е бил в хотелска стая в Перник и чакал Хайо, след това свидетелства, че е видял убийството. Това се коментира сред ъндърграунда с твърдението, че Ембака е покровителстван от човек от Главна дирекция „Национална полиция“ в София. В Сандански се шушука, че преди около 7 години е извършена проверка сред служителите в системата, тъй като имало сигнал, че Ембака е ползвал радиостанции на полицейска честота.

С полицейско покровителство се обяснява и случаят със сблъсъка между Вранчо и Ембака, когато го пребива с пръти край Перник.

Както „Струма” писа, Ембака излиза сух и от дръзкия опит за кражба на 250 мастербокса конфискувани контрабандни цигари от полицейския склад на 11 октомври 2012 г. около 1 часа през нощта, когато дежурните полицаи видели как трима мъже се прекачват през оградата на РУП - Сандански. След кратка гонка и схватка Ембака е заловен и задържан. Досъдебното производство е прекратено и след 24 часа той е пуснат на свобода с мотив, че липсват доказателства за престъпни намерения.

След това Емил Чачев-Ембака заведе дело в Административен съд срещу заповедта за полицейско задържане, тъй като била неправомерна, но магистратите я потвърдиха. След това пусна нова жалба срещу полицейско задържане на 23 октомври същата година. Тогава е прибран за 24 часа след оперативна информация, че има участие в домова кражба, но до обвинение не се стига. Административен съд отхвърля жалбата на Ембака срещу полицейската заповед за задържане.

От полицията сега уверяват, че Емил Чачев, който е единственият заподозрян за убийството на служителя на „Агромах” Николай Чивиев на Лот 4, се издирва под дърво и камък и се работи усилено по залавянето му както в страната, така и в съседни държави. Къде се укрива санданчанинът и какви акции организира полицията за издирването му, обаче никой не знае. Адвокатът му Р. Недин, който лансира версията самоотбрана, пък твърди, че Ембака всеки момент ще се предаде.

Съпругата на Ембака - Десислава, е софиянка и те често отсядали в къщата им в Бояна, в която живеели родителите на жена му, а той хвърлял хиляди левове, за да я ремонтира.

В същото време френски сайтове гръмнаха с новината за убития легионер Николай Чивиев. Стотици хора от цял свят изразиха своята почит към българина на Фейсбук страница на легиона с RIP, Respekt. В информациите за Чивиев се съобщава, че е старши сержант в първи чуждестранен взвод на кавалерията. Служил е в 13-а бригада. Френските сайтове обобщават, че той намерил смъртта си в България, след като е ударен смъртоносно с камък в главата, докато изпълнявал служебния си дълг.

Много са коментарите от негови познати и колеги в легиона, с които е работил. Наричат го легионерски брат. Завършват с думите: „Да почива в мир душата му и уважение към семейството на Н. Чивиев”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване