07/29/15 07:20
(http://pik.bg)

Митничари на психотест преди всяко повишение

Митничари на психотест преди всяко повишение

Тест за професионална и психологическа пригодност ще трябва да преминават митничарите, преди да бъдат повишени. Същите тестове ще трябва да издържат и кандидатите за работа в Агенция "Митници". Това предвиждат промени в Устройствения правилник на Агенция "Митници", предложени от Министерството на финансите. Освен това инспекторатът към МФ ще премине към Агенция "Митници" и НАП. Така служителите на инспектората ще са подчинени директно на ръководителите на двете приходни агенции. Целта е да се затегне контролът върху работата на служителите в митниците и НАП, за да не се допускат случаи на корупция. Служителите от инспектората ще съхраняват декларациите за имотното състояние на митничарите, които се подават всяка година, и ще проверяват дали те отговарят на действителността, пише "Стандарт".

В Централно митническо управление се закриват дирекциите "Правно-нормативна" и "Професионални стандарти и контрол", гласят още промените. Закриването на дирекция "Правно-нормативна" се прави заради необходимостта от ново разпределение на функциите по правно обслужване и процесуално представителство. Затова се допълват функциите на дирекциите "Митнически режими и процедури", "Акцизи", "Тарифна политика", "Последващ контрол" и "Митническо разузнаване и разследване". Освен това служителите от "Митническо разузнаване и разследване" ще може да извършват оперативна, издирвателна и конвойна дейност.

Всички имоти и сгради в зоните на ГКПП-та, които не са предоставени на някое ведомство, ще се управляват от Агенция "Митници". За целта в агенцията ще има ново звено, което да осъществява тази дейност. В зоните на ГКПП може да се извършва банкова, застрахователна и спедиторска дейност, както и дейност като митнически представител и за възстановяване на ДДС, гласят още промените. Помещения за извършване на тези дейности ще се дават от директора на Агенция "Митници".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване