08/04/15 22:52
(http://pik.bg)

Москов обеща осигуряването на медицинска помощ за бежанците да продължи

Москов обеща осигуряването на медицинска помощ за бежанците да продължи

Осигуряването на медицинска помощ за бежанците ще продължи да бъде ангажимент на здравното министерство, увери министър Петър Москов на посещение в Ямбол. Той обеща наесен да има допълнително финансиране за болниците в Ямбол и Хасково.

"От октомври се очаква, от страна на Европейския съюз, допълнително финансиране за България по въпроса за бежанците, и там ние ще търсим допълнително решение със финансиране на болниците Ямбол, Харманли и Хасково, болници които наистина поемат реално потока от бежанци, които имат нужда от лечение в болниците", заяви министърът, цитиран от БНР.

От началото на годината в ямболската областна болница са лекувани 59 бежанци, между които е имало и случаи на хепатит. Москов обща, че до година и половина в Ямбол ще заработи новата болница, която се изгражда вече 37 години. За нейното дострояване от републиканския бюджет ще бъдат отпуснати 2 млн. лева. Ще се търси финансиране и по европейски програми. Припомняме, миналата седмица лекарите от ямболската болница приканиха здравния министър да изкара едно дежурство с тях, за да се запознае той с тежките условия на труд, в които били принудени да работят медиците. В резултат на това министърът днес замина на посещение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване