09/02/15 01:58
(http://pik.bg)

Стокооборотът между Русия и България заради санкциите се е смалил с 40%

Стокооборотът между Русия и България заради санкциите се е смалил с 40%

Заради санкциите на ЕС към Русия и ответните контрасанкции стокооборотът между България и Русия за първата половина на 2015 г. се е съкратил с 40% в сравнение с аналогичния период миналата година. Вносът от Русия към България се е съкратил с 28%, предаде Укринформ.


„Най-много е пострадала фармацевтичната промишленост. Износът на български лекарства за Русия се е съкратил с 49% в сравнение с първата половина на 2014 г. Намалил се е и износът на нашите мебели, вина, текстил, хладилници – стоки които традиционно присъстват на руския пазар“, каза председателят на Българо-руската търговско-промишлена палата Желю Добрев по време на бизнес форум в курорта Албена. Според него тази година се е повишил единствено обемът на износ на цимент. 
Участващият на форума генерален консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук обърна внимание, че има отбелязан спад на интереса на руски граждани към купуването на недвижимо имущество по българското Черноморие. Той посочи като основна причина на това падането на курса на рублата. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване