10/07/15 00:40
(http://pik.bg)

Вечер на добродетелите събра хора отдадени на каузата да се помогне на деца

Вечер на добродетелите събра хора отдадени на каузата да се помогне на деца

Гвоздеят на Вечер на добродетелите е благотворителният търг, за който зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева е дарила литография на Княз Борис I, президентът Росен Плевнелиев е дарил настолен визитник. В търга участват още спортен екип на Ивет Лалова и маратонките на Григор Димитров. Програмата на едно от най-важните благотворителни събития у нас – Вечер на добродетелите, организира от Фондация „За нашите деца”, е конструирана в няколко части, които включват творчески изпълнения, танцово изпълнение на хоро от журналисти, музикално изпълнение и сесия с музикални ударни инструменти. Стотици посетители изпълниха залата на събитието.

Стефан Петров, координатор на Фондация „За нашите деца”, който ще се включи с програмата с танцувален театър, чиято цел е да изобрази чрез движения израстването на едно дете, заяви за БГНЕС, че се очаква по време на вечерта да се съберат около 100 000 лв., които да отидат за помощ на 70-100 деца, които не могат да живеят по различни причини със собствените си семейства и са настанени при приемни семейства. „Най-важното нещо, което очакваме да се случи е да съберем достатъчно средства, за да може да подкрепим децата, настанени в приемни семейства, каквато е и каузата на тазгодишната Вечер на добродетелите”, каза Петров. Той е убеден, че приемният дом е по-добър за детето, защото е най-близо до естествената среда, в която то живее.

„Поради различни причини по някой път не е възможно детето да живее при родителите си. Именно тогава е най-добре за него да заживее при хора, които са готови да предложат време, семеен уют и любов на детето, за да може да порасне като пълноценна личност”, добави Петров. За шести път фондация „За Нашите Деца“ организира благотворителното събитие Вечер на добродетелите под мотото „Сбъдни мечтата за семейство!“. Вечер на добродетелите ще набира средства, за да осигури висококачествена приемна грижа на 70 до 100 деца през 2016 г. 100% от средствата, набрани от събитието, ще бъдат инвестирани в каузата на вечерта. За пореден път събитието събра на едно място представители на бизнеса, дипломатическите и културните среди и ще ги обедини около своята кауза. Фондация „За Нашите Деца” първа въвежда приемната грижа в България пред 1997 г. Преди 5 години специалистите на организацията осъществяват 24 приемни настанявания, а само за първите 6 месеца на 2015 г. те са вече 53, а приемните семейства на фондацията 52.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване