10/13/15 21:12
(http://pik.bg)

В София се проведе протест срещу криминализирането на гонките

В София се проведе протест срещу криминализирането на гонките

Близо 150 автомобила и около 1000 души се събраха на протест до бившата сграда на "Булгарплод" в столичния квартал "Дружба" срещу намерението на управляващите да криминализират този вид състезания. Участниците в протеста поискаха да има бъде предоставена писта, за да се състезават законно и се разграничиха от пияните и неразумните водачи по улиците. Ето какво казаха двама от организаторите Румен Драгиев и Илко Илиев:

"Да ни бъде даден въпросния терен. Това, което можем да дадем от себе си е да се постараем максимално тези неща да се пренесат на въпросното място и да бъдат ограничени въпросните джигити от улицата. Тези хора са съвсем нормални граждани, а не идиотите, за които се говори, че играят на руски рулетки или някакви други такива гонки за преминаване на червени светофари. Ако може да се даде някое от старите военни летища, което е непосредствено близо до София, пак казвам е до София. А сега, в момента, няма такова място. Това е големият проблем. Затова хората се събират по бензиностанции. Разберете, че това, което правим и искаме да направим е просто едно място, на което всичките тези хора да могат да намерят своята среда"

На мястото на протеста имаше и засилено полицейско присъствие. Участниците в гонките за пръв път излизат легално с имената, автомобилите и лицата си пред полицията и медиите в София. Обясниха, че ако бъде изградено място, където да се правят състезания, те ще приемат правилата, които полицията им наложи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване