10/13/15 20:43
(http://pik.bg)

Павлова призна: Тунелите у нас са в окаяно състояние! На някои от тях не е правен ремонт от 25 години

Павлова призна: Тунелите у нас са в окаяно състояние! На някои от тях не е правен ремонт от 25 години

Тунелите у нас - в окаяно състояние. Признанието идва от регионалния министър Лиляна Павлова пет дни след тежката катастрофа в тунела "Витиня". Шофьорите продължават да твърдят, че по пътя е имало разлято гориво.

Дни след кървавото меле въпросителните около инцидента остават. Още се чакат резултатите от разследването. Продължават обаче разказите за това, че на пътя е имало разлив на гориво.

В деня на инцидента Иван също видял такова петно, но на път Е79, който продължава към Враца и е в близост до магистралата. Предполага, че източникът е един и същ.

Сигнал в пътната агенция за разлив на гориво преди инцидента обаче няма. Факт обаче, според регионалния министър, е и че тунелите не са ремонтирани от 25 години заради липса на финансиране.

"Средствата са огромни, за да се отремонтират абсолютно всички тунели. Инвестицията е над 60 милиона лева, което е само за пет тунела, а такива средства нямаме”, коментира Лиляна Павлова пред Нова телевизия.

"Тунелите са в изключително висок влажен участък, там се стичат подземните води от скалата. Те овлажняват пътната обстановка, особено през есента и пролетта. Има и мъгли”, обясни още регионалният министър.

Именно затова максималната скорост в тунелите за зимния сезон се намалява от 80 на 70 км/ч.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване