11/26/15 13:57
(http://pik.bg)

Българи полудяха да купуват имоти край Кавала

Българи полудяха да купуват имоти край Кавала

Половината от покупките на ваканционни имоти по беломорското крайбрежие около град Кавала се правят от българи, съобщава Агенция "Монитор".„В кризата цените около Кавала паднаха с 40%, но сделките скочиха със 100%”, казва Николаос Куртидис, собственик на посредническа агенция, работеща в района. „Ниските цени бързо привлякоха много купувачи, най-вече от съседните страни”, добави той.

Според Костадина Димитрова, съдружник в същата фирма, до миналата година ценовият диапазон на имотите, които купуваха българите, бе от 50 000 до 100 000 евро. „От началото на 2015 г. обаче гамата от клиенти се разнообрази, а броят им се увеличи и имаме купувачи и на парцели”, поясни тя. 

„Сключват се сделки с българи и за къщи до 150 000 евро. В последните месеци виждаме много засилен интерес към инвестиционните проекти като хотели и големи терени за застрояване”, побави Димитрова.

По думите й за нашенци, решили да купят имот около Кавала, няма сезон. „Разбира се, най-голямата активност е през пролетта или есента. Целта им в първия случай е да могат да ползват придобития имот на морето още през лятото”, пояснява тя. Според Димитрова, който има сериозни намерения да инвестира, идва и когато е лошо времето, за да види евентуалните дефекти на имота.

Полина Стойкова от Bulgarian properties смята, че интересът на българите към имоти в Гърция остава голям.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване