Thalloderma Shop
03/20/17 16:23
(http://ivo.bg/)

44-то Народно събрание ще е като през 44-та година- руска окупация без българска съпротива

Остава по-малко от седмица до развръзката от изборите за 44-то Народно събрание. Ще ми се да напиша една оптимистична прогноза, но предпочитам да не лъжа и себе си, и читателите. Политиците, разбираемо, се опитват да мобилизират колкото се може повече подкрепа и обещават победа без значение какви са социологическите резултати. Но аз не съм политик.

Какво бих направил на тяхно място в оставащите дни ли?

Не ми идва на ум друга идея, освен същата, която от избори на избори предлагам, но не долавям никакъв отзук. Ето защо ще я изтупам от прахта на забравата и пак ще я сложа на своята витрина- не, че би имала магическата сила да преобърна някакви тенденции и да пренареди картите на съдбата. Но все е нещо в графата “ консолидация”.

Бих свикал предизборен митинг пред Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в София, за да се види , че в България има съпротивителни сила срещу корена на злото, срещу фундамента на лъжата и напук на търпимостта към нея, а не само заради неуредените сметки с натрапения тук съветски комунизъм и колониализъм.

Днес, обаче, си дадох сметка отново, доколко нищо подобно не витае в полическото пространство като намерение. Убедих се в това по време на т.н. дискусия ( нищо дискусионно не забелязах, а вежливо съгласие и размяна на комплименти) за бъдещето на Европа, организарана в Дома на Европа в столицата по повод 60- годишнината от сключването на Римския договор, т.е. от подписването на акта за раждане на бъдещия Европейския съюз.

Няма да преразказвам казаното от българските евродепутати в техните експозета, под част от които бих се подписал ( макар и с особено мнение, поради една крещяща липса в тях). Но най-лошите ми очаквания се сбъднаха в едно отношение: два часа гладки речи, въпроси и отговори нито за миг не засегнаха темата за войната в Украйна, най-голямата европейска държава, препъната силово по пътя към европейската й интеграция, на чията европейска територия се води война по вина на съседната евразийския империя. Все едно, че няма такъв проблем в съседство от нас!

Ще попитате защо не съм попитал нещо по този въпрос ( сякаш не ми е ясно, че една Илияна Йотова и един Ивайло Калфин няма какво да ми отговорят). Мина ми през ума ( отново) да се изявя като “черна станция”, както съм правил не веднъж на подобни форуми. Но си дадох сметка, че не съм на място съм в тази компания- дори е чудно, че изобщо са ме поканили. “Гласувах с краката” си накрая.

Да обсъждаш два часа проблемите на Европейския съюз и да не споменеш нито веднъж предизвикателството на руската агресия ( в Украйна, а потенциално и на доста други места), е ярко доказателство докъде сме я докарали тук. Снишаването ( пред опасността да си имаме работа с руската мечка и нейните местни помагачи) е довело до преклоняване на главицата ни пред кремълската сабя, която дирижира страховете на нашия политически елит.

Ето защо развръзката на изборите не се очертава да донесе промяната, желана от онези от нас, които не се чувстваме представени и “възнаградени” за упоритостта да откажем подкрепа за популизма на ГЕРБ, реваншизма на БСП, примитивизма на патриотарите, етноцентризма на депесарите и изобщо на другарките и другарите , различни в нюасите, но обединени помежду си като пролетариите от всички страни в името на властта.

Това е, което мога да прогнозирам без да предозирам.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Реклама: