01/22/19 13:47
(http://ivo.bg/)

Русия на Путин вижда себеподобни демони в кривото си огледало

Заместник-президентът по информационната политика на Руската академия за ракетни и артилерийски науки (РАРАН) доктор на военните науки Константин Сивков заяви, че комплексът за автоматично управление на масирани ответни ядрени удари “Периметър”, известен още като “Мъртва ръка”, не може гарантирано да осигури нанасяне на ответен удар по позиции на военните на САЩ, пише Russia Beyond. https://www.faktor.bg/bg/articles/ruski-voenen-martva-raka-mozhe-da-udari-po-rusnatsite-pri-yadren-udar-na-sasht

Горният цитат на пръв поглед е интересен като вид самопризнание за превъзходството на американските врагове. Подобно изтичане на информация в обсебената от манията за секретност руска публичност обаче е не само типичен начин на военните да си просят още средства от държавния бюджет, но е само прелюдия към към друго “предположение” на този генерал, което много повече си заслужава вниманието

Типично за руските традиции милитаристите там приписват собствения си начин на мислене на враговете си. Защото не могат да си представят нещо друго, живеейки в своя затворен свят, пропит от вековната традиция на незачитане на човешкия живот.

Според генерал Сивков “горещите глави” в САЩ могат да извършат  успешни контрасилови маневри чрез превантивен ядрен удар по Русия в критична обстановка. И тук генералът предупреждава от една страна, че така американският елит ще получи неоспоримо световно господство, а едновременно с това  “ще съкрати броя на излишните членове на собственото си население”.

Да оставим американците да решат как се отговаря на подобна хипотеза, според която една демократична държава крои планове как да избие с ръцете на врага “излишните членове на своето общество”. Вярвам обаче, че Сивков и компания искрено си вярват, че американците са точно такива злодеи, както и руските генерали. И дори като някои обожествяваните руски поети. Александър Блок декламира през януари 1918 г. декларативно в поемата си “Дванадесетте” ( в превод от Гео Милев):

“Ний за скръб на буржоата

ще запалиме земята “

Историята на руското военно дело гъмжи от примери за това, как с руска кръв командването дави противника. Виновници за прилагането на тази тактика не само само Жуков и останалите съветски командири, които имат особени заслуги за факта, че на един германски войник се падат по 10 съветски жертви в боевете по фронтовете на Втората световна война. Жуков просто е най-известният садист между тях, прочул се особено с това, че подгонил хиляди червеноармейци да минат през минните полета край Берлин, за да ги разминират с телата си и да открият пътя на танковете. Той дори се похвалил на колегата си Айзенхайер с този свой “гениален ход”, от което на американеца му притъмняло пред очите, както самият той споменава в мемоарите си.  

В най-новата си книга “Спецназ” Виктор Суворов описва подробно заповедта на Сталин да бъдат обезлюдявани огромни части от европейската част на СССР с цел да се затрудни германското настъпление през лятото на 1941. Чекистите и самата Червена армия, както и отряди от съветски диверсанти с боен опит от Монголия, Финландия, Испания и Полша , прототип на спецназ, са били мобилизирани за изпълнение на тази задача, заличавайки от лицето на земята десетки съветски селища. 

Озлоблението на обреченото на нищета и гладна смърт пред предстоящата зима население срещу предписваното им масово самоунищожение  е било толкова голямо, че местни жители започват да ловят съветските диверсанти и да ги предават на германците. Такъв е бил например случаят с невръстната Зоя Космодемянская, превърната в икона на съветската пропаганда като мъченик на съпротивата срещу германските нашественици.  

                                

Но вождът от Кремъл не е разчитал прекалено на съгласието на своите поданици да се самоубиват масово. Ето защо в секретно приложение към пропагандната си акция е наредил следното:

“ С цел унищожаване на населените пунктове в посочения радиус на действие  ( обхващащ по изчисления на Суворов територия с големината на една България) незабавно да се използва авиацията, широко да се прилага артилерийски и минохвъргачен огън, команди разузнавачи, скиори и партизански диверсионни групи, снабдени с бутилки със запалителна смес, гранати и други взривни вещества” (Виктор Суворов,  “Спецназ”, изд. Факел експрес, София, преводач Иван Тотоманов, стр. 54)

Някой от онези нашенци, които обичат да стоварват лично на Сталин отговорността за най-шокиращите страни на болшевишката диктатура могат да кажат, че др. Сталин е бил безмилостен към всички ( та нали отказал да размени пленения от германците свой роден син , имал е какво да даде в замяна) в името на оцеляването на Родината, но че тези жестоки времена са отдавна отминали. Така ли? А кой нареди да се стовари огромна огнева мощ по въздух и земя върху чеченската столица Грозни по време на т.н. втора чеченска война без оглед на хилядите цивилни жертви, включително етнически руснаци, ако не Владимир Путин, за да се издигне по този начин в очите на възторжените от тази проява на безкомпромисност и жестокост сънародници?

Кой нареди, ако не отново той, военни операции срещу терористите в училището в Беслан и срещу московския театър, при което обезвреждането на шепа терористи беше платено с живота на стотици руски заложници, включително жени и деца?

Горните примери от Грозни, Беслан и Москва ( а има и още от северен Кавказ) обаче не са изключение, а следствие от възхода на Путин, последвал взривовете в жилищни блокове с десетки руски жертви. Приписани бяха на чеченски терористи, за да се отприщи споменатата втора чеченска война под командването на изгряващата звезда Путин. 

За своето твърдение, че тъкмо руските служби  са виновниците за този държавно спонсориран тероризъм погнусеният беглец от руското разузнаване на запад Александър Литвиненко плати с живота си по особено мъчителен начин като беше отровен с полоний през 2006 г. в Англия.

Целият свят знаеше, че при опит да бъде взривена жилищна сграда в Рязан случайна милицонерска рутинна проява на бдителност предотвратяват поредната трагедия. Откритият в основите на сградата взив бива обявен в пристъп на чувство за чер(в)ен хумор за “чували със захар”.  Изразът “рязанска захар” се превърна в саркастично нарицателно за наглостта на официалната пропаганда, която лъже хората в очите. 

Беглецът Литвиненко посвещава в книгата си “ Взриваването на Русия ( в съавторство с Юрий Фелштински) отделна глава , която нарича “ ФСБ срещу Русия народ”. В нея той припомня пророческото ( от днешна гледна точка) предупреждение на Борис Немцов, че Нова телевизия е пред закриване заради предаването  “Рязянската захар – учение на тайните служби или осуетен атентат”. Нефициално генерали от ФСБ са цитирани от авторите на книгата да потвърждават, че собственикът на телевизията Гусински  ( както и други медийни собственици) ще бъдат прогонени от Русия. така и става още на първия ден след победоносните за Путин избори от 26 март 2001 г. 

Първа грижа на президента Путин е да затвори критичните усти в медиите. Не бива да се чудим, че днес промиването на мозъците на руската телевизионна аудитория с постоянно вменяване на вина на лошия запад дава отровни плодове, отгледани по вкуса на началствто, което няма проблем да жертва живота на своите поданици за користни властови цели. Спомнете си цинизма на Путин в погледа му, кога с насмешка отговор и с една дума на въпрос на СиЕнЕн какво е станало с подводницата “Курск” : “потъна”, изгаври се той с усмивка с паметта на загиналите руски моряци. 

Масово се шири например убеждението в Русия, че американците са дали само някакви си няколкостотин жертви в последната световна война от едната  пресметливост ( наричана от Хитлер презрително “бакалска”) -  но не като израз на загриженост за собствените си мъже и жени в униформа, а в резултат на подлата надежда германците да избият колкото се може повече доблестни съветски граждани. Тази пропагандна теза марширува днес в изказванията на руски политици, военни и коментатори в Русия, в която насаждането на омраза към запада върви ръка за ръка с приписването на собствените грозни черти на образа на врага.  

Днешна Русия явно не е загърбила старите си мании и самовнушения. Ако питате “руския елит” и поданиците му, продукт на неговите кампании по промиване на мозъци, целият свят не просто желае злото на добродушната Матушка, а е готов в името на злодейските си намерения спрямо нея да си унищожи собственото “излишно население”. 

Руското криво огледало, рециклирано от режима на Путин, продължава да ражда демони. Сред тях стърчи доминиращо фигурата на самия баща на СССР Владимир Улянов Ленин, прокламирал, че не е жалко да загинат 90 на сто от жителите на страната на съветите, ако това ще позволи на останалите 10 процента от тях да живеят при комунизма. Не случайно в центъра на Москва в подножието на Кремъл се отдава почит на мумията му – за да напомня на всички да не забравят заветите му. И да се примирят със съдбата си. 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване