01/22/19 18:33
(http://ivo.bg/)

Свободни европейски камъни цопнаха в медийното ни блато

Реанимираната след дисекция на трупа на свободното слово у нас секция на “Свободна Европа” съобщи ( преразказвам по смисъл есенцията): близък до Путин руски олигарх е бил лишен от българско гражданство.http://clubz.bg/78570-ruski_miliarder_ostana_bez_bylgarsko_grajdanstvo_zaradi_prisyda_v_sasht

Да сте чували нещо подобно, което се е случило преди доста месеци? Няма как.

БНТ, без да се позовава на “Свободна Европа”, съобщи в 20.20 ч. , на 20-та минута от своята централна за денонощието информационна емисия,  с едно изречение:, което четецът на новините докладва “ днес стана известно…”. Нито дума по същество за скандала и за източника на информацията.

Изводът е: твърденията за някакво американско влияние върху властта, която била предопределила  пропагандния дискурс в най-важната си медия, са силно преувеличени. Точно както в случая с некролога на Марк Твен.

  До българските медии новините за подобна катастрофа по трасето на дружбата с Москва не достигат. Руските приоритети не позволяват да бъдат съобщавани подобни истини. А и на кого да се доверят партньорските служби, на които без съмнение се дължи разкритието на българската държавна тайна за законната процедура по лишаването на един руски измамник от българско гражданство?

Да се отнеме българското гражданство на близък до Путин руски милиардер е нещо повече от това да се прогони някое руско ченге с дипломатически паспорт.

Властта в София не е посмяла да оповести този успех в рамките на евроатлантическата ни евразийска (дез)интерграция. Това е истинската новина със задна дата. 

Тя доказва докъде сме се докарали. Трябваше да се възстанови “Свободна Европа”, за да се намери медия, на която да се доверят партньорските служи, прескачайки партньорската цензура на русофилската повсеместна цензура в България. 

Едва на втория ден от своето завръщане в българската публичност “Свободна Европа” хвърли първия си камък в блатото на руско-българската течна дружба ( очаквайте голямо крякане срещу този факт в блатото на медийния жабурняк). 

Право в десетката  (и не по БТВ ). 

Използвам метафората с камъка, за да избегна думата “бомба”, характерна за бомбастичните заглавия на онези, на които фитилът във връзката им с властта и с Москва е толкова къс, че непрекъснато гърмят с отвличащи вниманието измислени “бомби” в своите медии в Болгария. 

В ivo.bg коментарите са свещени. Стига да има факти за коментиране и да са   поднесени от партньорски ( по подразбиране) медии, на които може да се вярва. https://www.svobodnaevropa.bg/a/29709390.html

Забележка: Редакцията на ivo.bg носи отговорност за коментарите. Авторът им не е разговарял никога с когото и да било относно възстановяването на “Свободна Европа” в България. Позицията на автора е изцяло лична. 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване