Бившият МС действал по договор без одобрение от НС

В нарушение на Конституцията правителството на Борисов реализирало споразумение със Световната банка

БСП и ГЕРБ спорят за договор със Световната банка

В нарушение на Конституцията правителството на Борисов реализирало споразумението преди ратификацията от НС, твърдят от БСП

Задигнали от „Спийди“ 340 бона без застраховка

Открадната сума от централния офис на куриерската фирма "Спиди" е 340 хиляди лева, като дружеството няма застрахователно покритие за такъв тип събитие, пишат от самата фирма в нарочно писмо до медиите.

Гроздовата реколта е с 30% по-добра и с отлично качество


След слабата 2012 г., тазгодишната реколта винено грозде е изключително добра - богата и с благоприятни качества за създаването на квалитетни вина. Цените обаче са много ниски - в началото на беритбата изкупуването е вървяло по 80 стотинки за килограм, а сега цената вече е паднала на 30 стотинки. Това се разбра в хода на срещите на министъра на земеделието Димитър Греков в Института по лозарство и винарство в Плевен и при откриването на модернизирана винарна в село Песнопой, съобщиха БТА и БНР....

Търсят финансиране за пътен участък с важност за три области

15 млн. лв. ще струва рехабилитацията на пътя от димитровградското с. Върбица до автомагистрала “Тракия”. За пореден път въпросът за пътния участък и осигуряването на финансиране за ремонтни дейности бе поставен пред Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, който днес заседава в Областната администрация.

Проектът за ремонт на 15-километровата отсечка Върбица – Скобелево – Чирпан е готов от 2010 г., но за него все още няма финансиране, припомни директорът на Областно пътно управление инж. Живко Боговски. Той подчерта, че този път трябва да бъде ремонтиран приоритетно, заради  голямото му значение не само за област Хасково, но и за областите Кърджали и Смолян.

Проблемният участък III-807, за който от години се търси финансиране, ще осигури най-бърз достъп до АМ „Тракия“  и ще улесни много пътуването до София на жителите на областите Кърджали и Смолян. Че пътя е в много лошо състояние се видя и от презентацията на инж. Живко Боговски, директор на Областното пътно управление в Хасково.

Автомагистрала “Марица”

Боговски представи пред членовете на РСР на ЮЦР и данни относно напредъка по изграждането на АМ „Марица“. Към момента строителството на ЛОТ 1 „Оризово-Димитровград“ е изпълнено на 35%, а ЛОТ 2 „Димитровград-Харманли“ е завършен на 51%. Заложено е строителството по двата ЛОТ-а да приключи съответно през юни и февруари, идната година.

Тече строителство и на дясното платно на 9-километров  участък от пътен възел „Ново село“ до Генералово и на 3.35 км подходен път от АМ „Марица“ към ГКПП „Капитан Андреево“. Очакванията са магистралата да бъде въведена в експлоатация до края на есента на 2014 г.

На днешното заседание бяха избрани зам. председатели на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район.  За област Хасково това е кметът на Стамболово Маджид Мандаджъ, за Пловдив – кметът на Асеновград, за Смолян – кметът на Девин, за Кърджали – председателят на ОбС Кирково, а за Пазарджик – кметът на Панагюрище.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

Стокообменът ни с Хърватия е 110 млн. евро през 2012 г.

Президентите на България и Хърватия Росен Плевнелиев и Иво Йосипович откриха специално организирания по повод визитата на хърватския държавен глава у...

Доклад на Евростат постави България и Румъния последни по онлайн покупки в ЕС

Близо 60% от европейците са правили покупки чрез интернет през изминалите 12 месеца, а в България и Румъния тези трансакции са съответно 17 и 11 на сто - най-ниското равнище сред 28-те, показват данни на Евростат, съобщи bTV.

Повечето онлайн покупки са били на облекло и пътувания, отколкото на хранителни продукти.

Близо 60% от европейците са правили покупки чрез интернет през изминалите 12 месеца, а в България и Румъния тези трансакции са съответно 17 и 11 на сто - най-ниското равнище сред 28-те, показват данни на Евростат, съобщи bTV. Повечето онлайн покупки са били на облекло и пътувания, отколкото на хранителни продукти.

Ципов от ГЕРБ: Гуцанов осъди не Цветанов, а прокуратурата в Страсбург

Делото на Борислав Гуцанов, което той е завел в Страсбург, е срещу прокуратурата. Не трябва да се подминава това като информация. Това обяви депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов на пресконференция.

СОУ "Димитър Талев" стартира нов международен проект

СОУ „Димитър Талев“ започва работа по нов двугодишен международен проект –„Медиация на конфликта, за да се оптимизира комуникацията в образователна, социална и културна среда“, информираха от училището. В дейностите по него ще си партнират 7 организации и институции - Асоциацията на родителите към Селскостопанското средно училище в гр.Фалтичени, Румъния, Училищният инспекторатв гр.Сучава, Румъния, Професионалното  училище в гр.Целе, Словения, Средното професионално училище за управление на хотели и туризма от гр.Гюнен, Турция, Училището  за въз...

Наследник на богат род загуби 8,5 дка в "Евксиноград" и златна мина в Конго

Проклятие тегне над рода Скутунови, чийто последен представител е столичанинът Васил. 80-годишният мъж обаче гледа философски на загубите в рода му и на факта, че държавата отказа да му върне 8,5 декара от резиденция “Евксиноград”.

Медведев настоя за анализ на последиците от сътрудничество на Украйна с ЕС


Руският премиер Дмитрий Медведев призова да се анализира какви ще са последиците за руско-украинското сътрудничество от евентуално решение на Украйна за по-тясно сътрудничество с Европейския съюз, предаде ИТАР-ТАСС.

Изказването му дойде по време на откриването на 10-ото заседание на Комитета за икономическо сътрудничество на руско-украинската междудържавна комисия.

По думите му скоро като цяло търговско-икономическата политика на Украйна в юридически и практически план в...

Изпитана стратегия да я спечелиш

Чудиш ли се как да накараш някое момиче да отвърне на чувствата ти? Ето изпитана стратегия, чрез която да спечелиш сърцето и. 
Грижи се за външността си. Няма смисъл да се лъжеш - първото, което момичетата забелязват у момчетата, е как изглеждат. Затова повече от всякога се старай да си с отлична хигиена, хубава прическа, модно облекло. Спортувай Чудиш ли се как да накараш някое момиче да отвърне на чувствата ти? Ето изпитана стратегия, чрез която да спечелиш сърцето и. Грижи се за външността си. Няма смисъл да се лъжеш - първото, което момичетата забелязват у момчетата, е как изглеждат. Затова повече от всякога се старай да си с отлична хигиена, хубава прическа, модно облекло. Спортувай

България оттегли кандидатурата на Козлодуй за мача на претендентите в шаха


Българската федерация по шах оттегли кандидатурата на Козлодуй за домакин на мача на претендентите. Председателят й Силвио Данаилов мотивира решението си със скандала около избора на Порто Карас за домакин на световното за младежи през 2015 г.

"Имайки предвид силно съмнителния, скандален и срамен начин, по който световното за младежи беше дадено на Гърция, Българската федерация по шах реши да оттегли  кандидатурата си за мача на претендентите", се казва в писмото, подписано...

"Спиди" АД няма застраховка за откраднатите 340 000 лева

Откраднатите снощи 340 000 лева от спедиторската фирма Откраднатите снощи 340 000 лева от спедиторската фирма "Спиди" АД в столичния квартал "Горубляне" не са застраховани. Това съобщиха официално от ръководството на дружеството. Припомняме, че по време на обира бяха задигнати 340 000 лева. Ето и цялата позиция на "Спиди" АД, изпратена до медиите: На 14.10.2013г в 20:30ч в централния офис

Бум на електромобилите в България, но чак след 2020 г.

Най-продаваният автомобил  в Норвегия през септември не е нито супер атрактивна спортна кола, нито голям 4х4 джип. А...

Градоначалници разкриха рекетите на Филип Тефтерчето, синчето на бившата шефка на ВиК-Перник Искра Златанова

Комисията за тефтерчето на Филип Златанов изслуша кметове и общински съветници, атакувани от бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Известният ни олимпийски състезател Иван Лебанов, кмет на Велинград разказа, че близо 3 години и половина той и администрацията на общината са били подложени на постоянни проверки и натиск.

Той цитира и думи на един от проверяващите, който споделил, че няма нищо нередно в...

Продължава

Мъж е починал в психиатрията във Варна

31-годишен варненец е починал на 14 октомври, след приемането му за лечение в „Психиатрична клиника" към МБАЛ „Св. Марина" АД, съобщиха пресцентъра на прокуратурата.

Районна прокуратура - Варна образува досъдебно производство във връзка със смъртта му. Към настоящия момент разследването е в своя начален етап. 

Назначената съдебно-медицинска 31-годишен варненец е починал на 14 октомври, след приемането му за лечение в „Психиатрична клиника" към МБАЛ „Св. Марина" АД, съобщиха пресцентъра на прокуратурата. Районна прокуратура - Варна образува досъдебно производство във връзка със смъртта му. Към настоящия момент разследването е в своя начален етап. Назначената съдебно-медицинска

Станишев: Препоръчвам на Цветанов да си продаде единия апартамент като жест към държавата

Примери за незаконни действия на Бойко Борисов и Цветан Цветанов обяви на пресконференция днес лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на столетницата.

„Днес излезе в публичното пространство решението на съда в Страсбург по правата на човека по случая с ареста на Борислав Гуцанов. То бележи в голяма степен края на шумните знакови Примери за незаконни действия на Бойко Борисов и Цветан Цветанов обяви на пресконференция днес лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на столетницата. „Днес излезе в публичното пространство решението на съда в Страсбург по правата на човека по случая с ареста на Борислав Гуцанов. То бележи в голяма степен края на шумните знакови

Ето го документа, че Плевнелиев е платил кеш!

По повод твърденията на президента Росен Плевнелиев, че си е платил къщата на Халкидики не кеш, а с превод по банков път, от TV7 предоставиха на медиите копие от нотариалния акт, както и превода на заклет преводач от гръцки език на текста, в който се уточнява начинът нa плащане на имота. От телевизията уточняват още, че всички оригинали на документите от разследването на Моника Гаджанова се пазят в телевизията.

"Сименс" отбеляза 135 години участие в технологичната история на България

Немската компания "Сименс" (Siemens) отбеляза 135 години история в България и участие в технологичното развитие на страната още от първата година на Освобождението й през 1878 година досега.   Главният изпълнителен директор на "Сименс България" Боряна Манолова коментира, че компанията е горда с това, че нейни изобретения повече от век са част от различни сфери на обществения живот в страната, а днес е фокусирана върху предизвикателствата на настоящето и бъдещето. Тя припомни, че дружеството осигурява оборудване за изграждането на първата телеграфна мрежа у нас и построява построява първата телефонна централа в София. Дело на технологичния концерн е и доставката в началото на миналия век на едни от първите трамвайни мотриси в София. На "Сименс" са и едни от първите рентгенови апарати, използвани в лечебните заведения в страната.   Компанията е проектирала и едни от първите електроцентрали не само в страната, но на Балканския полуостров и отбелязалата 100 години ВЕЦ "Царска Бистрица“ продължава да произвежда ток. Освен това в Правец концернът има Завод за измервателна апаратура, в който работят над 300 души.   На юбилейното си тържество в понеделник вечерта "Сименс" показа вижданията си за устойчиво енергийно и градско управление в бъдещето, когато интелигентни технологични системи ще управляват производството и транспорта на енергия според консумацията, сградите ще съхраняват енергия и ще пречистват околната среда, а приложения ще управляват транспорта според трафика и ситуациите.   Визията за интерактивното бъдеще бе представена на фона на историческата атмосфера на изминалия век, пресъздадена от изложба на музейни експонати с някои от емблематичните за времето си изобретения на "Сименс". Сред тях бяха точковият телеграф – едно от първите изобретения на основателя на компанията Вернер фон Сименс, морзов телеграф М-1912 г., използван от Българската армия през Първата световна война; компактен рентгенов апарат с рентгенов кугел от 1934 г, използван от болници без рентгенови отделения, и рекламиран по време на Олимпийските игри в Гармиш - Партенкирхен през 1936 г., крушка с танталова нишка от 1905 г. и др.

Съдът определи гаранции за ръководството на "Напоителни системи"


Софийският градски съд (СГС) определи парични гаранции от по пет хиляди лева за бившия шеф на дружеството "Напоителни системи" Стайко Ганчев и бившите членове на съвета на директорите Георги Харизанов и Радослав Чеглайски.

Тримата са обвинени, че са одобрили сключването на сделки за продажбата на 100 000 тона скрап от черни и цветни метали, които били част от съоръженията за напояване на земеделски земи в страната. Според обвиненията Харизанов и Чеглайски са действали като помагачи...

Бежанци в София продават помощите си на "черно"

Групи в центровете ги пласират, алармира Джамбазки

    


Едва 17% от българите пазаруват онлайн

Британците, датчаните и шведите са европейците, които пазаруват най-много онлайн, а румънците с 11%, българите със 17% и естонците и италианците с 29% са най-малко изкушени от покупките в интернет, сочат данните на европейската статистическа служба Евростат.

Издирват джигит, направил две катастрофи за 5 минути

Полицията в Гоце Делчев издирва от снощи джигит, направил две катастрофи в рамките на 5 минути, съобщи infomreja.bg. 

Неизвестният засега водач на лек автомобил "Нисан Терано 2" навлязъл в насрещното платно, блъснал се в „Опел Астра" и избягал. ПТП-то станало към 21 часа снощи на пътя между селата Брезница и Баничан.

„Опел"-ът се шофирал от 5 Полицията в Гоце Делчев издирва от снощи джигит, направил две катастрофи в рамките на 5 минути, съобщи infomreja.bg. Неизвестният засега водач на лек автомобил "Нисан Терано 2" навлязъл в насрещното платно, блъснал се в „Опел Астра" и избягал. ПТП-то станало към 21 часа снощи на пътя между селата Брезница и Баничан. „Опел"-ът се шофирал от 5

Станишев съветва Цв.Цветанов да продаде апартамент и да обезщети Гуцанов

„Беззаконията и безобразията на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов и на Цветан Цветанов ощетяват българската държава”, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев решението на Европейския съд за правата на човека по делото „Гуцанови срещу България”. „Нарушен е при делото на Гуцанов чл.3 от Европейската конвенция за защита на правата на човека, забраняваща нечовешко и унизително отношение спрямо човека. Не знам дали си спомняте кадрите, които бяха широко тиражирани и показвани по време на управлението на ГЕРБ, когато „качулки” нахлуха в дома на Борислав...

Съдът определи по 5000 лв. гаранция за задържаните от „Напоителни системи”

Софийски градски съд измени мерките за неотклонение на тримата от „Напоителни системи” - Георги Харизанов, Стайко Ганчев, Радослав Чеглайски.Тримата бяха пуснати от ареста от Районния съд с най-леката мярка за неотклонение подписка. По-горната инстанция Софийски градски съд определи за всеки от тримата мярка гаранция от по 5000 лева.Прокуратурата на 13 октомври е направила обвиненията по-прецизни, като в тях е посочила каква е конкретната щета от двата неизгодни договора - 564 000 лева, посочва БГНЕС. На 7 октомври Софийска районна п...

Рекламират Варна като туристическа дестинация в Полша

Община Варна ще се представи като туристическа дестинация на специализираното изложение в  полския град Познан, което ще се проведе в края на седмицата от 17 до 19 октомври. По време на борсата морската столица ще разполага със собствен щанд, на който ще се предлагат рекламни материали и презентации на полски език. Представители на общината ще бъдат общинският съветник Николай Недков и Кирил Христов от Съюза на екскурзоводите. Целта им ще бъде да рекламират Варна на полския пазар, където в последните години се наблюдава засилен интерес към наша...

НАП с нова онлайн услуга за следене на плащания

НАП уведомява с имейл своите клиенти за всички плащания, които постъпват по тяхната данъчно-осигурителна сметка. С новата електронна услуга на приходната агенция се дава възможност клиентите й да получават по-пълна информация за функционирането на единната сметка, като проследяват всички плащания, които правят за данъци и осигурителни вноски.

Показаха нотариален акт, опровергаващ Плевнелиев?

В документа, разпространен от телевизията се съдържа текста

Издирват екшън герой с две ПТП-та за 5 минути

Полицията в Гоце Делчев издирва от снощи джигит, направил две катастрофи в рамките на 5 минути, съобщи infomreja.bg. 

Неизвестният засега водач на лек автомобил Полицията в Гоце Делчев издирва от снощи джигит, направил две катастрофи в рамките на 5 минути, съобщи infomreja.bg. Неизвестният засега водач на лек автомобил "Нисан Терано 2" навлязъл в насрещното платно, блъснал се в „Опел Астра" и избягал. ПТП-то станало към 21 часа снощи на пътя между селата Брезница и Баничан. „Опел"-ът се шофирал от 5

Доклад: 100% от градското население у нас диша силно замърсен въздух


100 % от градското население в България е системно излагано на високи концентрации финни прахови частици PM10 (бел. ред. - в тях се съдържат и по-малките РМ 2.5, които са и по-вредни за човешкото здраве), които надвишават допустимите ограничения, приети в Европейския съюз. Това показват данните от доклад на Европейската агенция по опазване на околната среда " Качество на въздуха в Европа - 2013 доклад", огласен във вторник. Докладът е изготвен като актуална оценка на качеството на въздуха, ...

100% от градското население у нас диша силно замърсен въздух, отчете доклад


100 % от градското население в България е системно излагано на високи концентрации финни прахови частици PM10 (бел. ред. - в тях се съдържат и по-малките РМ 2.5, които са и по-вредни за човешкото здраве), които надвишават допустимите ограничения, приети в Европейския съюз. Това показват данните от доклад на Европейската агенция по опазване на околната среда " Качество на въздуха в Европа - 2013", огласен във вторник, който се позовава на замервания и данни до 2011 г. Докладът е изготвен като...

100% от градското население у нас дишат силно замърсен въздух, отчете доклад


100% от градското население в България са системно излагани на високи концентрации фини прахови частици PM10 (бел. ред. - в тях се съдържат и по-малките РМ 2.5, които са и по-вредни за човешкото здраве), които надвишават допустимите ограничения, приети в Европейския съюз. Това показват данните от доклад на Европейската агенция по опазване на околната среда "Качество на въздуха в Европа - 2013", огласен във вторник, който се позовава на замервания и данни до 2011 г. Докладът е изготвен като...

Новият "премиер" на Ватикана зае поста си

Италианският архиепископ Пиетро Паролин пое поста на "премиер" на Ватикана, предаде ДПА. Той стана държавен секретар на Ватикана, втори по важност в йерархията на Римокатолическата църква след папата. Папа Франциск обяви назначението на Паролин на 31 август. Архиепископът сменя на поста италианския кардинал Тарчизио Бертоне, който бе доста критикуван през осемгодишния си мандат, но бе защитаван ревностно от предишния понтиф Бенедикт Шестнайсети, отбелязва БТА. От Паролин, който бе представител на Ватикана във Венецуела, се очаква да се меси по-...

31-годишен е починал в психиатрията във Варна

31-годишен варненец е починал на 14 октомври, след приемането му за лечение в „Психиатрична клиника 31-годишен варненец е починал на 14 октомври, след приемането му за лечение в „Психиатрична клиника" към МБАЛ „Св. Марина" АД, съобщиха пресцентъра на прокуратурата. Районна прокуратура - Варна образува досъдебно производство във връзка със смъртта му. Към настоящия момент разследването е в своя начален етап. Назначената съдебно-медицинска

Руски експерти: Арафат не е отровен с полоний

Данните от руската експертиза на проби от тленните останки на Ясер Арафат опровергават версията за отравяне с полоний-210. Не са открити никакви следи от това вещество, заяви днес шефът на федералната агенция за биологични анализи, цитиран от Франс прес и Интерфакс. 

Не е възможно да е бил отровен с полоний, заключи Владимир Уйба. 

Преди два Данните от руската експертиза на проби от тленните останки на Ясер Арафат опровергават версията за отравяне с полоний-210. Не са открити никакви следи от това вещество, заяви днес шефът на федералната агенция за биологични анализи, цитиран от Франс прес и Интерфакс. Не е възможно да е бил отровен с полоний, заключи Владимир Уйба. Преди два

Връчиха отличията Почетен гражданин и Почетен знак на Севлиево

На тържествена сесия за Деня на Севлиево, кметът на града д-р Иван Иванов и председателят на Общински съвет – Севлиево д-р Явор Памукчиев връчиха отличията „Почетен гражданин на град Севлиево” и „Почетен  знак  Севлиево”. Със званието „Почетен гражданин на град Севлиево” посмъртно бяха удостоени Марин Николов Попов за идеята за парк „Черничките” и преграждането на пътя на р.Росица с язовирна стена /днешният язовир „Александър Стамболийски”/,  и Иван Янков Станчев, който оставя цялото си имущество за благотворителни цели и дарява родната си къща...

Ракетни атаки в Кандахар, няма пострадали българи

Летище Кандахар в Афганистан е било подложено на четири ракетни атаки днес, съобщиха от Министерство на отбраната. Няма пострадали български военнослужещи и не са нанесени материални щети. Атаките са били в 5.43, 5.59, 7.30, 7.43 ч. българско време (бел.ред. 7.13, 7.29, 9.00 и 9.13 ч. местно време) В Афганистан е най-многобройната мисия на българската армия. Там бойците ни участват в мисията на ИСАФ, която е в отговор на терористичните атаки, извършени срещу САЩ на 11 септември 2001 г. Тогава започва формирането на широка международна коалиция ...

Волен пак забегна за вота, сега - във Виена

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров отново е извън България ден преди дебатите по втория вот на недоверие срещу кабинета.

Лозарите очакват много добра винена реколта

Тази година продукцията на винено грозде у нас е с изключително високи качества за създаване на добри вина. Това заяви министърът на земеделието и...

ЦРУ точили по 250 млн. адресника годишно

Колко точно лични данни са изтегляли от американското разузнаване – в цифри? Вече се знае!

Жена е във варненска болница след жесток побой от мъжа си

Пребита жена е настанена в тежко състояние във варненската болница „Св.Анна”. Пострадалата е станалата жертва на 33-годишния мъж, с когото живее на съпружески начала в каварненското село Българево. След скандал той нанесъл жесток побой на половинката си, която е с две години по-млада от него, и я оставил да лежи в безпомощно състояние в дома им.

Млада крадла е "под стража", след като задигна оборот на заведение

Специализирана полицейска операция се проведе на територията на община Габрово за престъпления, извършени в малките населени места. По време на операцията са проверени 16 лица и 14 МПС. Съставени са общо 7 акта. 23-годишна жена уличена в кражба на 200 лв. На 13.10.2013 г. в РУП- Габрово е получен сигнал, че на 12.10.2013 г. около 23.00 часа е извършена кражба на сумата от 200 лв. от оборота на заведение за бързо хранене. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия се установи, че извършител на престъплението е В.К. от град Луковит. На ли...

Станишев: БСП подкрепя ограничаването на офшорките в медиите

БСП подкрепя категорично ограничаването на ролята и функциите на офшорните компании както в икономическия живот, така и по отношение обществените поръчки, така и в медийния сектор. Когато говорим за прозрачност, това е оздравително, каза лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Не съм запознат със законопроекта на Делян Пеевски. Очевидно България има ну БСП подкрепя категорично ограничаването на ролята и функциите на офшорните компании както в икономическия живот, така и по отношение обществените поръчки, така и в медийния сектор. Когато говорим за прозрачност, това е оздравително, каза лидерът на БСП Сергей Станишев. "Не съм запознат със законопроекта на Делян Пеевски. Очевидно България има ну

УНИЦЕФ: Над 10 000 българчета никога не са ходили на училище


Над 10 000 български деца на възраст между 7 и 19 години никога не са посещавали училища, като страната продължава да бъде една от малкото в Европейския съюз, където делът на момичетата в тази статистика е по-голям от този на момчетата. Тези данни бяха разпространени от детския фонд на ООН УНИЦЕФ.

Сред основните причини са все още съществуващите традиции, свързани с ролята на жената в семейството като майка и съпруга, по-ранното встъпване в съпружески отношения при момичетата,...

Арестуваха пиян шофьор, предизвикал катастрофа в Кула

Мъжът седнал зад волана с 2.33 промила алкохол в кръвта

    


Руски експерти: Не е възможно Арафат да е отровен с полоний

Данните от руската експертиза на проби от тленните останки на Ясер Арафат опровергават версията за отравяне с полоний-210. Не са открити никакви следи от това вещество, заяви днес шефът на федералната агенция за биологични анализи, цитиран от Франс прес и Интерфакс. 

Не е възможно да е бил отровен с полоний, заключи Владимир Уйба. 

Преди два Данните от руската експертиза на проби от тленните останки на Ясер Арафат опровергават версията за отравяне с полоний-210. Не са открити никакви следи от това вещество, заяви днес шефът на федералната агенция за биологични анализи, цитиран от Франс прес и Интерфакс. Не е възможно да е бил отровен с полоний, заключи Владимир Уйба. Преди два

Станишев: Беззаконията на Борисов и Цветанов отново ощетяват държавата

Беззаконията и безобразията на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов и на Цветан Цветанов ощетяват българската държава. Днес излезе в публичното пространство решението на съда по правата на човека в Страсбург по случая „Гуцанов”. Така лидерът на социалистите Сергей Станишев коментира решението на Европейския съд за правата на човека, който излезе с решени в полза на Борислав Гуцанов. „Спомняте си също шумните знакови дела, които бяха провеждани от МВР по времето на ГЕРБ в предишния мандат - с много шум, фанфари и обвинения, както и необосновано полицей...

Вътрешен човек задигнал сейф от игрална зала

Полицията в Павликени разследва кражба на сейф от игрална зала, в който е имало 9000 лв. В залата е проникнато с оригинален или подправен ключ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване