07/17/17 16:49
(http://offnews.bg)

Искате достъп до порно сайт? Първо данните от кредитната карта, моля!

Хората във Великобритания ще трябва да доказват, че са навършили 18 години, ако искат достъп до порнографски сайт. Нови, по-строги изисквания влизат в сила там от април 2018 година, пише Би Би Си, като цитира правителствен източник.

Законови промени ще задължат тези сайтове да инсталират софтуер за проверка на възрастта. Изискването е част от усилията за запазване сигурността на децата.

От потребителите например ще може да се изисква данните от кредитната им карта, подобно на практиката на хазартните сайтове.

Компаниите, които нарушат новите правила, ще бъдат блокирани.

Планът предвижда спонсорите на такива сайтове да могат да бъдат уведомявани за всяко нарушение.

От регулаторен орган пък ще се иска да наблюдава спазването и да налага новите правила. Веротятно с тази задача ще бъде натоварен BBFC (British Board of Film Classification).

Британското правителство обсъжда налагането на по-строги мерки от 2016 година, вземайки предвид и доклад, според който онлайн порнографията може да наруши детското развитие и способността му да взема правилни решения. Според проучването тези негативни последствия се наблюдават при 65% от 15-16-годишните и 48% от 11-16-годишните. То посочва още, че 28% от децата може би са попадали на порнографски изображения, докато са търсили нещо в мрежата, а 19% са търсили целенасочено порно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Реклама: