01/11/19 18:56
(http://offnews.bg)

До Бойко като до бай Тошо: С Вашето искрено родолюбие подкрепете Каракачанов

Знаейки Вашето искрено родолюбие и любов към отечествените ценности и светини, не можем да се въздържим да не отправим този призив за подкрепа на действията на вицепремиера г-н Каракачанов.

Това пишат в писмо към премиера Бойко Борисов 11 общественици, четирима от тях с картонче от Държавна сигурност. Под призива са сложили подписите си акад. Георги Марков (секретен сътрудник "Роман"), акад. Васил Гюзелев (секретен сътрудник "Крумов" и "Вълчанов"), акад. Константин Косев (агент "Найденов"), чл. кор. Иван Гранитски (агент "Огнян"), авторът на "Време разделно" Антон Дончев, акад. Васил Сгурев, акад. Благовест Сендов, проф. Александър Чирков, Веселин Воденичаров, акад. Пламен Карталов и акад. Стефан Воденичаров.

В писмото си те изразяват "категорична подкрепа на инициативата на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, оповестена тези дни по повод поредните и ставащи все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански произход".

"Крайно време беше един държавен български мъж да заеме такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас тази позиция да се превъплъти в поредица от държавнически действия", пише още в декларацията.

Обществениците призовават Бойко Борисов за решителна намеса: "Разчитаме, че след ценните Ви указания компетентните институции (Министерство на вътрешните работи, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Министерство на правосъдието и др.) ще вземат нужните мерки в най-скоро време да се прекрати това безумие на злодейски посегателства срещу живота, достойнство и имота на обикновени български граждани".

Те завъшват писмото с обещание, че министър-председателят може да разчита не само на тяхната подкрепа, а на огромната част от българската интелигенция и целия народ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване