01/11/19 22:02
(http://offnews.bg)

Свидетели по делото за КТБ са арестувани и обвинени за пране на пари

Свидетели, които предстои да бъдат разпитани в съдебно заседание по делото КТБ, са задържани в Следствения арест на "Г. М. Димитров." Повдигнати им са обвинения, съобщи в e-mail до OFFNews.bg адвокат Константин Симеонов.

"Утре, 12.01.2019 г., в Специализирания наказателен съд ще се разглежда искането на Специализираната прокуратура за постоянното задържане на тези лица. В качеството си на защитник на Цветан Василев, подсъдим по горепосоченото дело, се чувствам задължен да присъствам, за да не се допуска по подобен репресивен начин незаконно влияние върху свидетелите чрез сплашване и лишаване от свобода" - заяви Симеонов.

Той е на мнение, че "чрез действията на прокуратурата сериозно се застрашават правата на българските граждани и е необходим широк обществен дебат за случващото се в Специализираната прокуратура и Специализирания съд."

От източници в прокуратурата БНТ има информция, че на шестима са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група с цел пране на пари. 

Източници на БНР твърдят, че разследването срещу тях е едно от десетките, отделени от мегаделото КТБ. Започнало е за укриване на данъци, но преди време е трансформирано в дело за пране на пари. В обвинението е записано, че арестуваните са действали по поръчка на организираната престъпна група, отговорна за източването на КТБ, а сумата, за която са обвинени, е 2,5 млн. лв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване