01/23/19 20:09
(http://pik.bg)

ПАТРИОТИЧНИ ВОЙНИ: Искрен Веселинов за разприте в малката коалиция: Мир помежду ни ще има - шансът е 50 на 50

ПАТРИОТИЧНИ ВОЙНИ: Искрен Веселинов за разприте в малката коалиция: Мир помежду ни ще има - шансът е 50 на 50

За нас от ВМРО разговорът в коалицията не е личен. Разговорът е за каузата. не е важно кой ще бъде водач на листите. Това заяви пред Би Ти Ви Искрен Веселинов, зам.-председател на ВМРО. "За нас егото не е нещо фундаментално. Ние сме за това да се върши работа. Ако има основание да се извиним, ние не се срамуваме да зе извиним", допълни той, коментирайки "патриотичните войни", водени през медиите в последните дни.

"Последният ни опит да коалиционен съвет беше миналата седмица. От тогава не е имало никакъв формат на среща. В официален формат на разговори не е заявявана претенция от страна на господин Сидеров за водач на листата", коментира Веселинов и намекна, че в неофициален формат такава заявка е изказана.

На въпрос как ще коментира думите на Валери Симеонов, че няма да подкрепи Ангел Джамбазки за евролистите, той заяви: "ВМРО сме готови да разговаряме с всеки, който се чувства наш партньор. Ние или трябва да седнем на масата и да запазим единството, което за нас е ценност, или да признаем, че такова единство няма и всеки да си прави отделната политика".

"През цялото време ние сме се съобразявали с всички останали. В същото време имаме усещането, че някои от нашите колеги играят за себе си. Което не е честно. Аз съм сигурен, че  разговори ще има... Основната задача на трите формации е да си представим бъдещето заедно. Плаха надежда за това все още съществува. По-ценното е не просто да сме заедно, по-ценното е да свършим нещо заедно. ВМРО не е водила разговор с нито една политическа формация извън коалицията и това го заявявам най-сериозно", коментира депутатът от ВМРО.

"Патриотичен мир ще има. Вариантът е поне 50 на 50", заяви в заключение Искрен Веселинов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване