09/07/09 18:00
(http://genchopencho.blogspot.com/)

Е*аси деня

1) Ако някой може да ми обясни защо IE7 не позволява да се ползва Ajax.InPlaceEditor на scriptaculous върху елемент с id="description", ще съм му страшно благодарен. Поне ще имам обяснение за двата загубени часа.

2) Как M$ успяха да направят операционна система, която да направи три пъти kernel panic на OS X докато върви на Parallels? Сигурно целта им е била да направят нещо, което никога да не стане стабилно - браво, успяха!

3) Що за мързеливи програмисти ще напишат javascript framework на който две версии (scriptaculous 1.8.1 <> 1.8.2) се различават само по добавени синтактични корекции? И не какви да е, а предимно точка и запетая ";". На всичкото отгоре този мързел коства работата на framework-а под IE7/8.

4) Защо има класове в scriptaculous за построяване на DOM елементи и не ги ползват? След което се опитват да ползват методи, който се добавят от framework-а. Ами много ясно, че няма да работи.

5) Не на последно място - някой да знае къде има описано, кой браузър коя част от спецификациите спазва? Че под IE javascript "обект" не може да достъпи property "default" с точка, а само така -> some_obj['default']. От къде решиха, че това е запазена дума при едните, а при другите - не?
Публикувана на 09/07/09 18:00 http://genchopencho.blogspot.com/2009/09/blog-post_07.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване