06/13/11 16:03
(http://ruslantrad.com/)

Тунис: да можеш да критикуваш правителството-безценно

Протести заляха улиците на град Тунис вчера, които призоваха за незабавното освобождаване на Самир Фериани- активист, който открито критикува Министерство на вътрешните работи. В ареста е от 29 май. Той бе арестуван, след като публикува две писма в списанието Al-Khabeer, в които твърди, че хора заемащи ключови позиции в министерството са отговорни за убийството на демонстранти по време на революцията и, че документи от високо ниво, свързани с бившия президент и израелските служби Мосад, са били умишлено унищожени.

Фериани е обвинен във “вреда за сигурността на държавата”, “пускане и разпространение на информация, която може да навреди на обществения ред” и “обвинения без доказателства”. Случаят му е преместен във военен съд.

Колежката от Global Voices, Афеф Абруги, написа хубава публикация относно реакциите по ареста на Фериани и протестите за освобождаването муTunisia: A Protest to Free a Government Critic.

 

Публикувана на 06/13/11 16:03 http://ruslantrad.com/?p=9420
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване