10/25/11 08:04
(http://vasvalch.com/)

Празник на сетивата

sensorium-a-dream-of-hope-posterКак се рекламира парфюм? Визия, звук, често дори креативни филмови форми. Но потенциалът на човешките сетива е много по-голям. Но ако използвате повече въображение, можете да създадете цялостна конструкция, обединяваща всички сетива, както и асоциативните възможности на човешкият мозък. Точно това е направила козметичната търговска верига Sephora, която създава интерактивен музей за известните парфюми и тяхното значение.

Sensorium е интерактивен музей, който се помещава в един от тренди-районите на Ню Йорк. В него емоциите и инстинктите зад всеки аромат оживяват в интерактивна мултимедийна зала, създадена за всеки от представените парфюми. Посредством звук, картина и мирис основната асоциация, свързана с даден парфюм се предава на посетителите – така от първо лице виждате подобните на сън кадри, асоциирани с утрото от парфюма 6:01am или плажната разходка на парфюма Summer Vacation. Зад аромата е създадена цяла история – достатъчно конкретна, за да придаде усещане, но и достатъчно обща, за да може всеки посетител да я претвори през личното си възприятие.

Идеята е повече от креативна, а изпълнението й не е особено сложно технически. Едно малко доказателство, че всичко може да се получи по-добре, ако включите повече от едно сетиво в изживяването на потребителя.



Още по темата:

  1. Празник
  2. Честит празник!

Публикувана на 10/25/11 08:04 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/DcXqqqcYjhk/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване