07/17/12 20:52
(http://ivanbedrov.com/)

Урок по журналистика

Представете си, че сте на власт. Имате влияние, имате пари, нямате лично време, нямате връзка с реалността. Стандартна картина. Но дори и тогава не преставате да бъдете човек. Понякога. Обградени сте от сервилни медии, които на моменти изненадват дори и вас със степента си на сервилност. Това е откъс от интервю с кмета на София Йорданка Фандъкова за радио „Фокус“. Обърнете внимание на въпроса на водещата, който завършва с „приемете нашето голямо благодаря“. Т.е. няма въпрос дори. Обърнете внимание и на реакцията на кметицата, очевидно й става неудобно от чак такова навеждане.

Йорданка Фандъкова: ..В същото време – правим 6 детски площадки в парковете за около 160 хиляди лева, тези средства са от бюджета на столична община, от собствените приходи, т.е. от приходите на софиянци. Използваме всяка възможност за европейски средства, за да можем с парите от данъците на хората да подобряваме средата в квартала, да изграждаме детски градини и всъщност това е и големия шанс, който имаме сега с европейските проекти.

Водещ: Ако столичани трябва за нещо да ви благодарят на първо място, то е именно защото вие спряхте застрояването на кварталните пространства. Беше станало нетърпимо, беше станало едно голямо безобразие, това хаотично застрояване спря, така че приемете нашето голямо благодаря.

Йорданка Фандъкова: Аз ви благодаря, действително с много големи усилия се случва това, защото знаете, че много често има стари спорове, има реституции и всеки спор е сам за себе си. Много хубаво е, че успяхме да си върнем градинката при Руската църква, защото това е знаково за подхода, който имаме, а сега и в момента се прави реконструкция на тази градинка, както казваме с моите колеги, тъй като вече си е наша, можем да я направим красива, с нова трева и нови цветя, за да става града ни по цветен и да си остава по-зелен, защото той е достатъчно зелен, остава да опазим тази зеленина.“

P.S. От утре „Министерството на истината“ да задължи всеки журналистически въпрос не само да завършва с „приемете нашето благодаря“, но и да е последван от поднасяне на венци и цветя.

цялото интервю – тук

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване