07/23/12 03:00
(http://socialevo.net/)

„Вградените инструменти на foursquare са от помощ за хората, които управляват един обект, но не и за онези с повече от два обекта. Така започнахме Fourscan.“ – едно интервю с Виктор от Fourscan

Преди около седмица в aboutfoursquare прочетох за един стартъп, който разработва инструмент за foursquare – fourscan. Описанието на Fourscan ясно съвпадаше с това, за което винаги съм мечтал – приложение, с което лесно можеш да следиш какво се говори под твоите обекти във foursquare. Ако управляваш повече от 2-3 обекта, е много трудоемко да обикаляш всеки един от тях индивидуално. Така регистрирах своите обекти във Fourscan и се запознах с Виктор, единия от създателите на Fourscan. Вижте сега интервюто с този млад предприемач.

Как се роди идеята?

Вече повече от 6 месеца работим върху създаването на социални CRM приложения. В началото се съсредоточихме върху Twitter, защото много от инструментите за Twitter могат да се подобрят. Но много стартиращи компании работят в тази сфера, затова е трудно да изпъкнеш. Затова запонахме да изследваме нови сфери и особено мобилните приложения. Foursquare е интересна тема, но не е широко разпространен във Франция! Затова и не беше толкова лесно да открием проблем за компаниите, използващи foursquare, който да разрешим. Накрая осъзнахме, че вградените инструменти на foursquare са от помощ за хората, които управляват един обект, но не и за онези с повече от два обекта. Така започнахме Fourscan.

 

Колко трудно е създадеш нещо като fourscan?

В този момент да изградиш нещо върху foursquare е малко по-сложно, отколкото за Twitter. API на foursquare са по-нестабилни от тези на Twitter и не “побутва” информация за нищо освен за чекиранията. Това означава, че трябва да си хитър, за да не прескочиш ограниченията за заявки, особено за потребители, които имат много обекти (като теб).

 

Към кого е насочена тази услуга – големи компании?

Както казах, таблото с инструменти на foursquare е много удобно за малкия бизнес, но изобщо не е пригодено за големи компании. Нашата услуга е насочена към брандове с физически търговски обекти. Съществуващите социални CRM инструменти им помагат да следят своята репутация на глобално ниво, но ако техният бизнес е локален, това не е достатъчно! Банките са добър пример. Много е важно да правиш мониторинг на глобалната си репутация, особено след кризата от 2008 г., но всекидневно хората работят със служителите в офисите и клоновете, банкоматите, които са физически, т.е. намират се на определено място. Foursquare е чудесна възможност да направиш социалните CRM инструменти по-локални, а Fourscan цели да се превърне в чудесен начин да усвоиш тази възможност.

 

Какви други бъдещи функционалности сте планирали?

Хаха! Сега работим върху функционалности, които ще направят инструмента по-лесен за работа. Миналата седмица работихме върху бутона, с който можеш да добавиш всички управлявани от теб обекти с един клик, както например и върху открояването на коментарите под обектите, които все още не си прочел. Със сигурност ще добавим и мониторинг на чекиранията при първа възможност. След това със сигурност ще включим и други социални мрежи, имаме много интересни идеи в това направление. Във всеки случай се фокусираме върху това, от което потребителите се нуждаят, така че… Регистрирайте се и ни дайте своите препоръки!!!

 

Колко потребители имате досега?

Стартирахме с бета-версията преди по-малко от две седмици и вече имаме 60 потребителя. Това не е никак лошо за бета. По-интересното е, че вече имаме потребители от доста големи компании, които управляват много обекти.

 

И, като за край, представи себе си и вашия екип! :-)

Екипът ни се състои от двама млади инженери (на 22 и 23 години) от най-добрия френски “Grandes Ecoles” по инженерни науки, с богат опит в data mining и компютърните науки.

Подобни статии:

  1. Вече има удобен инструмент за бизнеси с много обекти във foursquare – Fourscan
  2. Какво е важно да знаете за своя обект във foursquare
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване