07/23/12 13:58
(http://www.bivol.bg)

Набеденият за шахид се оказа чревоугодник - хапнал палачинка преди взрива

Capture_decran_2012-07-23_a_19.16.42

Лицето, занесло взрива до автобуса с израелски туристи и посочено от властите като "атентатор" и "камикадзе" спокойно е хапнало палачинка в Равда, след което взело такси (светложълт Опел Зафира) от пиацата в посока летище Сарафово. Това научи Биволъ от източници близки до разследването.

Този детайл както и "дрес кода", и поведението на лицето по бермуди, разхождащо се из терминала преди взрива никак не пасват на психологическия момент на предстоящо самоубийство на фанатик. Според правилата на джихада е редно кандидатът за "шахид" да тръгне към мисията си на гладен стомах, за да се отдели от материалното и да се подготви за общуване с Всевишния, а не да се отдава на гастрономически удоволствия минути преди да се взриви.

Също така не е обичайна тази анонимност на фанатика-атентатор. Гласността на извършеното и мартиризацията (превръщане в мъченик) на шахида, с цел вербовка на нови кадри, са важни елементи в психологическата война, която водят екстремистите.

Версията на Биволъ е, че става въпрос за лице, вербувано заради някаква зависимост, дрога и/или пари, за да остави раницата с бомбата в автобуса. Възможно е той да е бил взривен дистанционно, за да не може да се проследи връзката с поръчителите.

В информацията за аутопсията няма конкретни данни за извършен анализ на тъканите на лицето за следи от наркотици.

Намерената в лицето американска шофьорска книжка е изключително нескопосен фалшификат, твърдят експерти. Освен това няма данни да са намерени други документи за самоличност. Не е ясно как при това положение той е влязъл в България, защото дори на европейска граница като Румъния или Гърция трябва да се покаже най-малко лична карта. Възможно е лицето да е влязло "на зелено" през границата, което не представлява голям проблем.

Към момента вътрешният министър Цветанов е наложил тотална цензура върху подаваната на медиите информация. Полицията дори настоятелно е "посъветвала" свидетели да не разговарят с журналисти. Изчерпателна официална информация липсва, поради което в медиите по света и у нас се вихрят най-невероятни съчинени версии. На определени медии се пускат избирателно "течове". С този ченгесарски подход МВР си запазва възможността да лавира при издънка и се прикрива пълната дезориентация в разследването, което разчита на обаждания от случайни "свидетели".

Публикувана на 07/23/12 13:58 http://www.bivol.bg/atentat-burgas-shahid.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване