07/23/12 09:07
(http://www.azcheta.com/)

През август София ще диша за трета поредна година

С напредването на летния сезон столицата се изпразва все по-осезаемо не само от към хора и коли, но и от към събития.

Миграцията на културните забавления обаче е само временна, защото през почивните дни на август София отново ще бъде пленена от свежите вечери на фестивала “София диша” и никак, ама никак, няма да скучаем по някои от любимите си улички в столицата.

Всичко започва на 5 август на традиционно ул. Цар Иван Шишман, където сценичните изкуства ще се постараят да ни разбудят от лятната леност с театрални постановки, прожекции на филми, а циркови артисти ще забавляват малки и големи.

На 12 август фестивалът мигрира към усойната ул. Ангел Кънчев, където отново ще направим четенето истински празник за софиянци и гостите на града. Съвремена литература и нестандартно четене, нови книги и любими автори и не на последно място ентусиазираани читатели ще се потопят в света на словото и фикцията, за да преоткрият света на книгите в един нов градски вариант.

След като се насладим на литературното лято в градската среда, на 19 август на ул. Пиротска ще се потопим във водите на свободните изкуства и дизайна. Организаторите обещават да бъдем изненадани и очаровани, а единственото, което ни остава е да проверим лично.

Съвсем края на месеца и за край на фестивала 26 август площад „Независимост” ще се превърне в арена на приятна музика на открито, изпълнена с цветове и настоение в компанията на забавни, приятелски компании, защото лятото е прекрасно не само когато го споделяме със своите приятели, но и със своя град.

“Аз чета” отново ще се включи активно в литературната “София диша”, а ето и какво сме ви подготвили за 12 август:

"Изгуби се в литературна София - 2", играта за истинските любители на книгите, четенето и скритите истории зад "литературните" точки в София. Миналата година играта се радваше на голям интерес от различни по възраст участници, които заедно успяха да погледнат София през един по-вълнуващ книжен ъгъл. Тази година ще разработим литературните предизвикателства още повече, за да направим неделята още по-интересна и за участниците и за "наблюдателите". С нови загадки, нови маршрути и много интересни подробности за скрития живот на книгите.

Размяна на книги, където всеки ще има възможност да донесе своите любими книги и да намери нови интригуващи заглавия, докато всички заедно се наслаждаваме на приятни разговори за четенето, книгите и литературата. Защото книгите живеят, когато ги четем, споделяме и обичаме.

Детска читалня за съвременна детска литература и читателски дискусии с по-големите деца, защото децата четат и имат собствено мнение за книгите, защото съвремените детски автори са също толкова забавни, интересни и вълнуващи, както и класическите. Защото само когато четенето е част от обкръжението на децата, можем да ги възпитаме с любов към книгите и словото.

Книжни подаръци” - за всеки отново ще има подарък – вдъхновяващи цитати от любими автори и книги, а за най-големите късметлии именно тези цитати ще донесат и истински книги, подарък от “Аз чета” и “Детски книги”.

И така, готови ли сте да дишаме през август?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване