07/24/12 05:59
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Бъ на Гъ за БГ…

България е на гражданите. Даже можем да изброим гражданите, ако искаме да перифразираме един добър стар виц.

Да започнем отдалеч. Както знаем, в България медиите пишат каквито са интересите на собственика. Държат се като застраховка в случай на неприятности по основната бизнес линия. Е, както вече виждаме по Любо и Огнян (едни определено тъмни личности), след прекомерната такава употреба, вече с ниското доверие в тях и тази функция даже не могат да изпълняват. И едните олигарси подгониха другите да им вземат бизнеса… Но да не се отплесваме. Та медиите са отлични ветропоказатели, за да се разбере накъде духа вятъра (но не и за информираност).

Групата Василев-Кръстева-Пеевски вече си напазарува (с държавни пари) вестници, има си телевизия и скоро (чрез БТК) ще държи разпространението на телевизиите, точно както държи вестникарското. Я се отклонете от партийната правилната линия, и ще ви спретнем “технически проблеми с разпространението” и ще останете без рекламодатели (то не е и като държавата да не е основен рекламодател). Та всеки ще знае да слушка и при телевизиите. Същите лица държат и куп “информационни” сайтове, ползвани за пропаганда сред “модерната” публика.

Близката дружка на горните, управлява ьТВ и така здраво държи същата права линия, че надминава и горните по усърдност.

24 часа/Труд и Сега на Сашо Дончев са в опозиция, но поотделно. Засега не са и обвързани видимо с някоя партия (засега). Докарахме го дотам, че да ми липсва Петьо Блъсков..

Та остана Капитал (и dnevnik.bg) – на Прокопиев и Захов. Те са също в моментна опозиция като горните, но за разлика от часовия тандем и Сега, са си яко политически обвързани – с партията (вече официално такава) на Меглена Кунева.

Та на основната тема.

(...)
прочетете останалата част от Бъ на Гъ за БГ… (521 думи)


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

коментирайте на страницата ->

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 07/24/12 05:59 http://www.kenanoff.com/blog/archives/2618
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване