07/28/12 02:02
(http://socialevo.net/)

Facebook беляза 32% ръст в приходите

Facebook беляза 32% ръст в приходите

За съжаление, ръстът на Facebook в графа приходи не е толкова обнадеждаващ, тъй като става въпрос за повишаване на приходите за второто тримесечие на 2012 г. спрямо 2011 г. Така през 2011 този показател е възлизал на $895 милиона, докато през настоящата е $1.18 милиарда. Освен това се оказва, че компанията на Марк Зукърбърг GAAP загуби акции на стойност $743 милиона, което е доста голяма и неприятна цифра.

Най-популярната социална мрежа обяви, че активните потребители на услугата са 955 милиона, което е с 29% повече от предходната година. Активните потребители на дневна база са 522 милиона, а мобилните такива са 543 милиона. Показателите, които индексират покачаване на активното потребление с над 30% доказват, че все повече и повече онлайн потребители започват да се възползват от социалната мрежа и платформата за комуникация и свързване с приятели. Отделно мобилните устройства, позволяващи употребата на Facebook, допринасят още повече за това.

Фактите обаче показват, че компанията трябва все по-силно да започне да мисли за цялостно преориентиране към мобилни платформи, тъй като крещящата нужда от това е належаща. За съжаление на много голяма част от мобилните потребители Facebook все още няма адекватна политика по този въпрос и е доста трудна за управление чрез смартфони. Все пак се надяваме Марк и компания да започнат да мислят по-здраво по този въпрос.

Снимка: Private Equity

Подобни статии:

  1. Приходите от реклама за Facebook достигнаха $872 милиона
  2. Instagram впечатлява – 78% ръст в посещенията на instagr.am
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване