08/01/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Eleven вече избра първите 11 екипа, които ще финансира

Eleven вече избра първите 11 екипа, които ще финансира

Фондът за рисков капитал Eleven вече избра първите 11 екипа, които ще финансира. Сред тях 9 са български, един от Румъния и един от Турция. Специалисти от Google и водещи предприемачи ще насочват млади екипи у нас по пътя към създаването и утвърждаването на техните проекти от идеята до реализацията. Google помага на технологични проекти на млади предприемачи да пробият. Най-добрите ще имат възможност да се представят в Лондон и Силициевата долина.

Партньорството на Eleven с Google е първото такова за технологичния гигант в региона. Най-добрите практики във финансирането на стартиращи проекти ще бъдат заимствани от другия партньор на Eleven, Springboard, който има подобна програма в Лондон и Кеймбридж.

Всеки от избраните от Eleven отбори ще получи първоначално финансиране в размер от 50 000 евро под формата на дялова инвестиция, разделена на два транша от по 25 000 евро, а от септември ще влязат в менторската програма на Eleven. Това е етапът, в който младите предприемачи ще бъдат насочвани от водещи специалисти в различни области – т. нар. ментори, включително хора от Google.

В рамките на първия прозорец за подаване на предложения Eleven получи 500 проекта от над 40 държави в Европа, Северна и Южна Америка и Азия. 330 от екипите бяха български. Екипът на Eleven, с подкрепата на водещи експерти от различни области, се срещна и проведе интервюта с над 100 екипа, от които покани 25 за презентации, за да избере 11 проекта за първата си група.

„За нас беше трудно да отсеем само 11 проекта от всичките 500. Получихме много различни и качествени идеи и това ни радва“, коментира Ивайло Симов, партньор в Eleven. „Обнадеждени сме от първия етап от програмата и от ентусиазма, с който подхождат кандидати буквално от цял свят към нея. Това потвърждава, че България е част от глобалното семейство и трябва да гледаме на нея като такава.“

Единадесетте проекта ще следват т.нар. менторска програма със специалисти от различни сфери. Менторите ще помогнат на екипите да изчистят идеите и бизнес модела си, като целта е до 6 месеца от стартирането 11-те екипа да са готови за пускане на продукт на пазара. След първите 6 месеца има възможност за допълнително финансиране, което да бъде ползвано за комерсиализиране на вече пуснатия продукт.

Друг съществен елемент от програмата е The Roof (Под един покрив). През септември 2012 г. първите 11 екипа ще заемат последния етаж на Телефонната палата в София. Там те ще имат възможност да работят заедно не само с топ специалисти от сфери като маркетинг, продажби, стратегическо планиране и продуктово развитие, но и да си сътрудничат, а също и съперничат директно помежду си. Някои от менторите и екипите ще работят заедно дългосрочно, а други ще съветват екипите по конкретни казуси.

Подобни статии:

  1. Twitter пуснаха първите си телевизионни реклами
  2. Google+ Бизнес Страниците могат вече да се управляват и от други програми
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване