08/01/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Facebook обвинени в кражба на кликове

Facebook обвинени в кражба на кликове

Една от най-популярните платформи за създаване на дигитално пространство за музиканти, артисти и дигитални търговци, LimitedRun, реши да затвори своята Facebook фен страница и да обвини публично най-популярната социална мрежа в кражба на кликове. Това обявиха от компанията на официалния си блог, като там подробно е описан целият случай. Оказва се, че след пускането на рекламни карета във Facebook е проличало значително несъответсвие между метриките, предоставени от Facebook, и съответно тези, използвани от LimitedRun.

След прецизно разследване от LimitedRun са установили, че 20% от кликовете, които Facebook твърдят, че компанията получава от своите рекламни кампании, са нереални. На практика от социалната мрежа таксуват компанията за 20% повече кликове, отколкото са получени реално. Това, разбира се, е много трудно доказуемо поради неточните инструменти, които се използват в повечето случаи, за да се проследи трафикът.

Все пак от LimitedRun ни убеждават, че сайтът им използва прецизни метрики, които не са външни, и това прави данните изключително точни. Въпросът, възникващ тук, е дали Facebook наистина мамят в тази насока, или това е поредната атака срещу социалната мрежа. Доста трудно е да бъде установено подобно твърдение, но ние ви препоръчваме внимателно да следите кампаниите си и да се опитате да ги засичате чрез Google Analytics и други инструменти, ако нямате собствени такива.

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. Google обвинени в поредна кражба
  2. Facebook става публична компания през май
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване