08/02/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Facebook издиша при мобилните устройства

Facebook издиша при мобилните устройства

Социалната мрежа Facebook официално обяви, че през юни почти 20% от активните мобилни потребители са достъпвали социалната мрежа единствено през мобилно устройство. Ръстът в броя на мобилните потребители спрямо месец март пък е цели 23%. Както казват TechCrunch, близо 19% изобщо не влизат във Facebook през настолен компютър. Това е една доста притеснителна новина за Facebook, които все още не са открили достатъчно добър начин да монетизират мобилния трафик. Единственото успокоение идва от факта, че става въпрос за месец юни. До голяма степен това може да бъде обяснено с летните отпуски на потребителите, но от друга именно мобилните устройства трябва да са предпочитани на плажа или в планината.

Данните са предоставени от TechCrunch, а в тях още се твърди, че най-голямо нарастване сред мобилните потребители на Facebook идва от Бразилия и Индия, докато САЩ може да се притеснява със своите едва 10% ръст при мобилните потребители на социалната мрежа. В Европа нещата са малко по-цветущи, като там мобилната употреба бележи ръст с 29%.

Мобилният достъп до Facebook е проблемен от доста време. Става въпрос за тежките приложения, които имат нелеката задача да поберат доста богата функционалност. Така страда удобството на потребителя, а когато тенденцията е все повече от потребителите да ползват основно мобилни устройства, е важно да се намери решение. Компанията на Марк Зукърбърг трябва в най-скоро време да измисли добър начин, по който да осигури на рекламодателите присъствие и в мобилния Facebook.

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. Facebook посяга на мобилните оператори
  2. Как използваме мобилните устройства в глобален мащаб
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване