08/03/12 11:35
(http://www.bivol.bg)

LiveNews свали неудобна публикация за Кирсан Илюмжинов

Capture_decran_2012-08-03_a_17.19.56

Днес в сайта LiveNews беше обявено следното силно интригуващо събитие:

"Вижте в 14:30 в LiveBiz, LiveNews, LiveSport - кoй е истинският Кирсан Илюмжинов? Защо водещите разследващи журналисти от Калмикия не препоръчват на България подобен инвеститор, закупил "Петрол холдинг" АД и ФК "Черноморец"?

Защо президентът на Международната федерация по шахмат (FIDE) и бившият президент на Автономната република Калмикия в Руската федерация е остро критикуван от пресата и опонентите в родната Елиста за сделката с българския „Петрол“ и „Черноморец“?

Скандални разкрития ще представят в ексклузивно skype – видеоинтервю за LiveMedia водещите разследващи журналисти от Калмикия – главният редактор на вестник „Степная мозаика“ Владимир Бесарабов (вижте четвъртата снимка) и главният редактор на „Современная Калмикия“ Валерий Бадмаев (вижте петата снимка).
Двамата журналисти ще разкажат откъдеВ 14:30 на живо (гледайте ТУК) Кирсан Илюм­жинова разполага с милиарди евро в инвестиционния си фонд Credit Mediteranee, с които финансира сделките си в Европа, в това число и в България.

Колегите от Калмикия ще дадат и собствена версия за техните разследвания на скандалната далавера с „КалмНефт“ и офшорни сметки на Илюм­жинов.

Дали зад Кирсан Илюм­жинов стои Кремъл и един от съветниците на Дмитрий Медведев и действащ вицепремиер на Русия?
Защо не е разкрито поръчковото убийство на разследващата далавери на президента на републиката Кирсан Илюм­жинов (по това време е във втори президентски мандат), журналистка Лариса Юдина от вестник „Советская Калмикия“, извършено още през 1998 г.?

Защо според местните журналисти, в качеството си на президент на ФК „Уралан“ - Елиста, Кирсан Илюмжинов е съсипал местния футбол и защо според тях, това очаква и бургаския „Черноморец“?

Текстът беше свален от сайта преди 14ч30, но все още се откриваше в кеша на Google. В момента в Google се вижда само линк към публикацията.

Биволъ отправи запитване към редакционния мейл на LiveNews защо предаването е анулирано, а публикацията е свалена. До момента няма отговор на нашето запитване.

Темата за новия купувач на Петрол и Черноморец е подробно разработена от разследващи журналисти в Калмикия.

Според публикациите на руските журналисти, капиталите на Илюмджинов би трябвало да представляват интерес и за ДАНС.

Не е ясно обаче дали родните експерти по пране на капитали имат време да се занимават със случая, тъй като правителството им възложи да се занимават с цената на сиренето.

Главен редактор на трите сайта Livenews, Livebiz и Livesport е спортният журналист Крум Савов. Мажоритарен собственик чрез "Нюс БГ" е бизнесменът Иво Кусев. В интернет пространстовото LiveNews и LiveBiz се позиционират като независими и чувствителни за граждански каузи и "теми табу" медии. Това личи и от даването на трибуна на свалени от ефир журналисти като Светла Петрова и Магарето, които имат свои рубрики в LiveNews.

Публикувана на 08/03/12 11:35 http://www.bivol.bg/livenews-censorship.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване